Filmových Padesát odstínů šedi bude mít pokračování

Tento týden dorazí do kin adaptace světového erotického knižního bestselleru (někdo by dokonce použil označení „knižní porno“) Padesát odstínů šedi, a už teď se dá očekávat, že to bude hit. Trailer k tomuto snímku si pustilo již přes 93 milionů zvědavců, což je vůbec nejvyšší číslo u jakékoliv upoutávky v minulém roce. Studio Universal Pictures stojící za vzniknutím snímku sice zatím oficiálně nepotvrdilo případnou existenci dalších dílů, ale na páteční fanouškovské projekci bylo naznačeno, že se pokračování dočkáme.

fiftyshadesofgreyscenes1

Na fanouškovskou projekci totiž zavítaly všechny zainteresované persony filmu – hvězdy Jamie Dornan a Dakota Johnson, režisérka Sam Taylor-Johnson i autorka předlohy E.L. James. Jak už bylo zmíněno, dočkáme se zfilmování i dalších knih ze série, tedy Padesát odstínů temnoty a Padesát odstínů svobody.

Celosvětový fenomén Padesát odstínů šedi byl poprvé vydán v roce 2011 a ihned na sebe strhl obrovskou pozornost. Sledujeme příběh sedmadvacetiletého miliardáře Christiana Greye, a univerzitní studentky Anastasie Steelové. Tento neobvyklý pár se postupně velmi sbližuje, hlavně přes postelové hrátky. Trilogie byla přeložena do více než padesáti jazyků a bylo prodáno více než sedmdesát milionů výtisků, což ze série činí vůbec jednu z nejrychleji prodávaných vůbec. S takovými čísly si mohou tvůrci snímku být jistí, že fanoušků budou mít více než dost a filmy se mnohonásobně zaplatí.

To není ale vše. Mimoto byly zveřejněny dva nové TV spoty lákající na návštěvu kina.

httpv://www.youtube.com/watch?v=fFFhD_L6m3A

httpv://www.youtube.com/watch?v=xX7Vciqj8q4