Filmový Aquaman vyměňuje oranžovou kombinézu za domorodý vzhled

Přestože se filmového souboje Supermana s Batmanem dočkáme až za více než rok, reklamní kampaň se začíná pomalu rozbíhat. Režisér snímku Zack Snyder představil světu na svém Twitteru podobu filmového Aquamana. Po „svaté trojce“, Supermanovi, Batmanovi a Wonder Woman, jde o čtvrtého oficiálně představeného člena Justice League. U fotky se objevil i hashtag Unite the Seven, který může předznamenávat brzké představení zbytku superhrdinského týmu.

Jason Momoa jako Aquaman
Jason Momoa jako Aquaman

Komiksový Aquaman se již dlouhá léta stává pravidelným terčem nejrůznějších vtípků. Superhrdina, který umí mluvit s rybami a žije na dně oceánu, se velkému respektu netěší. V tom mu jistě nepomáhá ani jeho klasická oranžová kombinéza. V podání Jasona Momoy však vypadá jako skutečný král nějaké prastaré, domorodé rasy podmořských lidí, čímž ve skutečnosti taky je. Drsnější a „realističtější“ podání Aquamana zapadá do celkového pojetí celého filmového vesmíru, jež prosazují u Warner Bros.

Větší diskuzi než nový vzhled Aquamana však může vyvolat heslo Unite the Seven, připláclé přes celou fotku Momoy. Tohle heslo by mohlo znamenat, že se brzo dočkáme odhalení filmových podob zbytku Justice League. Po hlavní trojce a Aquamanovi totiž zbývá ještě odhalit trojici The Flash, Green Lantern a Cyborg, kteří nám celkový součet zúčastněných hrdinů završují na sedm. Studio přece jenom musí šlápnout trochu na plyn a zajistit, aby se po nedávném zapojení Spider-Mana do marveláckého filmového vesmíru začalo mluvit zas i o jejich filmech.

Komiksový Aquaman se od toho filmového vzhledově dost liší
Komiksový Aquaman se od toho filmového vzhledově dost liší

Aquaman se vůbec poprvé objeví na filmovém plátně právě ve snímku Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti. Podle zákulisních informací by v něm ovšem neměl hrát velkou roli. Prý se má ve filmu dvakrát mihnout, poprvé jen na obrazovce monitoru a podruhé až na samém konci, kdy se má začít dávat dohromady samotná Justice League.

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti dorazí do českých a slovenských kin 24. března 2016. V hlavních rolích se představí Henry Cavill, Ben Affleck, Gal Gadot, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons, Amy Adams a další. Po Muži z oceli půjde o druhý film zasazený v novém komiksovém vesmíru DC Comics, který si to chce na férovku rozdat se svou nemesis z Marvelu.