Angelina Jolie režisérkou Captain Marvel?

Na připravovaný film od Marvelu s ženskou hrdinkou v hlavní roli si podle několika serverů brousil zuby Joss Whedon, jenže studio by na režisérském křesle vidělo radši nějakou ženu. Film Nezlomný, který má na kontě Angelina Jolie, velice zaujal Marvel a Disney, proto by slavnou herečku rádi viděli v čele Captain Marvel.

Podle magazínu OK! bylo Angelině Jolie nabídnuto 20 milionů dolarů. To se událo poté, co do kin vstoupil film Nezlomný, druhý režisérský počin Angeliny Jolie, jež komiksového giganta poměrně očaroval. Tvrdí to alespoň již zmiňovaný magazín, oficiálního vyjádření od Marvelu jsme se ještě nedočkali.

V komiksu je Carol Danvers zasažena zářením z jiného světa, které ji transformuje v supersilnou bojovnici a pod přezdívkou Captain Marvel začne ochraňovat vesmír. Captain Marvel bude první film od studia Marvel, který přinese ženskou superhrdinku v hlavní roli. Vypadá to, že Marvel by krokem s Jolie šel ve šlépějích Warner Bros., kteří loni najali Michelle Maxwell MacLaren na režii sólovky Wonder Woman.

Jak to celé dopadne ukážou následující měsíce. Do premiéry zbývají tři roky, tudíž ještě nemusíme přemýšlet nad tím, co by kdyby. Film má premiéru 6. července 2018.