Minirecenze: Mortdecai: Grandiózní případ (2015) – Johnny Depp a zálusk na nacistické zlato

Johnny Depp v hlavní roli? Jekot fanynek, připravené poznámkové zápisníky kritiků a všemi očekávaný hvězdný výkon. Je tomu opravdu tak u Grandiózního případu?

Charlie Mortdecai, obchodník s uměním nebo kontroverzní podvodník se smyslem pro styl? Kreativní schopnosti Mortdecaie, až podezřele podobné filmovému trháku Sherlocka Holmese v podání Roberta Downey Jr., jsou velice žádány všemi obchodními složkami, ať už legálními nebo nelegálními. Charlie Mortdecai bude stát na pokraji bankrotu, který je tence tvořenou hranicí mezi dobrem a zlem. Osobitý styl Johnnyho Deppa bude určovat Vaše nadšení nebo rozhořčení a to, co si z filmu odnesete.

2015, MORTDECAI

Tvůrcem scénáře je Eric Aronson. Jaký výsledek můžeme očekávat, se dá shrnout několika větami.
Diváci, kteří jdou na film bez předpojatosti a s prostou tužbou pobavit se, budou komediální stránkou filmu uspokojeni. Hledat hlubší význam a duševně naplňující pocit, se nevyplatí. Každopádně můžete očekávat mnoho zvratů a dějových odchylek, jež naplní potřeby zábavy chtějícího diváka.

still-of-ewan-mcgregor-and-gwyneth-paltrow-in-mortdecai-(2015)

Režisér David Koepp si vzal do vínku odlišný žánr, než se kterým už nasbíral hodně zkušeností. Dá se tedy předpokládat zázrak, průměr či propadák? Abychom odpověděli na tuto otázku, nejdřív bude potřeba zeptat se sám sebe, budu se smát i když se nikdo jiný nebaví? Pokud je Vám jedno, jak film vnímá zbytek sálu, tak věřím, že film zpříjemní zbytek Vašeho dne. Jinak se obávám, že návštěvník na pravoboku i levoboku ovlivní Váš celkový dojem z filmu. Takže pokud dáte na svůj názor a ne na kritiku ostatních, tak minimálně jedna hláška z filmu se sexuálním podtextem může ovlivnit Váš celkový dojem pozitivním směrem.

Verdikt:

Zda se i navzdory nevalným názorům některých kritiků vyplatí jít na tento film? Tento film rozhodně není pro každého. Film doporučuji zejména milovníkům oddychových amerických komedií.

  • Mortdecai / Mortdecai: Grandiózní případ
  • Trailer
  • Režie: David Koepp
  • Předloha: Kyril Bonfiglioli
  • Hrají: Johnny Depp, Ewan McGregor, Gwyneth Paltrow, Olivia Munn, Aubrey Plaza, Paul Bettany a další
PŘEHLED RECENZE
Eva Hanyšová
50 %
Předchozí článekZnáme obsazení ženských Krotitelek duchů
Další článekRose Byrne jako Moiry MacTaggart v X-Men: Apocalypse