Mission: Impossible 5 dorazí do kin o několik měsíců dříve!

Mission: Impossible 5

Pro všechny fanoušky série Mission: Impossible má Paramount Pictures velmi zajímavou novinku. Nový díl, který bude již pátým dílem této ságy, vyjde o pět měsíců dříve než se plánovalo. Původní datum premiéry bylo 25. prosince 2015. Je to náhoda?

Mission: Impossible 5

Režie se ujme Christopher McQuarrie, který už s Tomem Cruisem spolupracoval například ve filmu Valkýra, nebo loňskému snínku Na hraně zítřka. Kromě Cruise si v novém snímku zahrají i Jeremy Renner (Avengers, Thor), Alec Baldwin (Skrytá identita, Jasmíniny slzy), Simon Pegg (Star Trek: Do temnoty), Ving Rhames (Pulp Fiction), Simon McBurney (Robin Hood) nebo Rebecca Ferguson, známá ze seriálu The White Queen.

Při premiéře, 31. července 2015, bude nový díl Mission: Impossible stát proti snímku režiséra Antoina Fuqua – Southpaw. V tomto boxerském dramatu uvidíme Jakea Gyllenhaala nebo rapera Curtise Jacksona alias 50 Centa.

Otázka, proč se posouvá datum premiéry, je nasnadě. V původní datum premiéry, tedy 25. prosince 2015, vchází do kin nový díl ságy Star Wars, konkrétně sedmá epizoda s podtitulem „Síla se probouzí“. Je tedy možné, že se McQuarrie rozhodl premiéru přesunout proto, aby jeho film nemusel soupeřit s J. J. Abramsem, což by nemuselo dopadnout vůbec dobře.