Hvězdy filmu The Raid se připojily ke Star Wars

J.J. Abrams dostává svému slovu, že Hvězdným válkám dodá syrovější vzhled, tedy ten, na který jsou fanoušci zvyklí z původních dílů. A pro ukázku, že se nebude jednat pouze o CGI běsnění, se postarala nejnovější informace – najati byli tři herci z prvního a druhého dílu The Raid.

IkoUwais-thumb-630xauto-32100
Iko Uwais

The Raid je jeden z mála projektů, kdy sequel je hodnocen ještě lépe než původní film. Tento indonéský snímek sází především na akci a bojová umění. Herci Iko Uwais (Rama), Yayan Ruhian (Mad Dog/Prakoso) a Cecep Arif Rahman (zabiják z druhého dílu) jsou díky svým MMA schopnostem novými posilami štábu Star Wars. Jejich role zatím není známá, možná se bude jednat pouze o motion capture natáčení a trio nebude mít ve filmu Síla se probouzí jedinou repliku. Další diskutovanou možností je jejich zapojení jako Sith bojovníků, kteří ovšem také film zvládnou bez vyřknutí jediného slova. Ať už Abrams využije jejich schopnosti v jakékoliv roli, můžeme se těšit na výbornou akci.

Tato informace zatím není oficiálně potvrzená, ovšem jejím zdrojem je Todd Brown, producent obou Raid snímků, takže jeho zákulisním informacím se dá věřit. Pokud vám, stejně jako české kinodistribuci, The Raid uniklo, za sebe můžu oba díly jen doporučit.