Zdrojový kód 2 obsadil režisérský post

Už před třemi lety představil režisér Duncan Jones svůj film Zdrojový kód, ve kterém se Jake Gyllenhaal snažil díky časové smyčce najít teroristu ve vlaku mířícím do Chicaga. Sequel k tomuto snímku nyní oficiálně potvrdil získání Anny Foerster na pozici režisérky.

© 2010 Vendome Pictures

Sám Duncan Jones, který má ve své tvorbě také skvělé sci-fi drama Moon, zatím svou účast na projektu nijak nekomentoval. Na to má v současnosti moc práce s post produkcí Warcraftu. Stejně tak nevíme, zda se objeví někdo z předešlého snímku, díky obsazení bychom si mohli domyslet, jak a jestli vůbec děj naváže na první díl. V tom se kromě Gyllenhaala objevila Michelle Monaghan. O scénář by se měl opět postarat Ben Ripley, pro něhož byl Zdrojový kód prvním velkým studiovým projektem.

Anna Foerster za sebou zatím nemá nijak oslnivou kariéru, věnovala se především režii jednotlivých dílů u populárních seriálů, které zná i český divák odpoledních kriminálek, jako Myšlenky zločince. Ovšem hodně zkušeností nasbírala díky spolupráci s Rolandem Emmerichem. Jako kameramanka působila u projektů Anonym a Útok na Bílý dům, režii si vyzkoušela ve druhém štábu i Dne poté a 10 000 př. n. l.

Zatím není určené datum premiéry ani start natáčení. Ovšem Zdrojový kód 2 bude mít určitě velké očekávání, i když z tvůrců původního úspěšného snímku se vrátí jen minimum.