Trailer #1: Dragon Blade (2015) – Jackie Chan a Adrien Brody v epické podívané nebo propadáku?

Čínská kinematografie se vytasila s megalomanským projektem, který svým rozpočtem spolehlivě konkuruje nejednomu hollywoodskému trháku. Dragon Blade skrze první ukázku dává malou ochutnávku toho, na co se můžeme těšit.

brody-dragon-blade

Historický velkofilm od režiséra Daniela Leeho nám představí Čínu v období, kdy jí vládla dynastie Han. Snímek se zaobírá osudem Huo Ana (Jackie Chan), obviněného ze zločinu, který nespáchal. Toto nespravedlivé očernění jeho maličkosti má fatální dohru, hrdina je zotročený. Na své cestě plné útrap pozná římského vojáka Luciuse (John Cusack), s kterým si navzájem ve svých těžkých situacích vypomůžou. V patách jim je Tiberius (Adrien Brody), který se může pyšnit stotisícovou armádou.

Film Dragon Blade stál 65 milionů dolarů, což z něj dělá jeden ze tří nejdražších počinů čínské kinematografie vůbec. Traileru nechybí akční scény, zpomalovačky, náznaky bitev a lidského utrpení. Své si řekne také Adrien Brody.

Zveřejněná ukázka působí dojmem, že se Dragon Blade může vydat jednou ze dvou cest. Ta první naznačuje epickou historickou podívanou, na kterou bude každý rád vzpomínat. Druhá cesta je o poznání horší. Snímek působí trochu vyumělkovaně, děj může být prošpikován více než únosnou mírou klišé. Další problém může být způsobený Brodyho výkonem. Kdo viděl Pianistu, tak ví, že tento herec dokáže být znamenitý a velmi přesvědčivý. Avšak zde působí dojmem, že neví, jak postavu krvežíznivého a bezpáteřního záporáka pojmout. Jestli by se měl jeho závěrečný monolog charakterizovat jedním slovem, tak by šlo o „přehrávání“

httpv://www.youtube.com/watch?v=I3pcKvPDOjw

Jedná se však teprve o první ukázku, a tak obavy z případného propadáku mohou být zdárně zažehnány přívalem dalších materiálů, popřípadě samotným filmem.

Kromě již tří zmíněných herců si svůj čas na plátně ukradnou také Peng Lin, Si Won Choi a Sharni Winson.