Star Trek 3 našel režiséra!

Spock a James T. Kirk

Padesáté výročí značky Star Trek, které vychází na rok 2016, by se v případě neuvedení dalšího filmu do kin jen stěží oslavovalo. Moc dobře to ví v Paramountu, kde po odchodu J.J. Abramse k vysněným Star Wars, začali hledat nového režiséra. Jednu dobu byl s projektem svázaný Roberto Orci, scénárista dvou předchozích dílů, jež by si Star Trekem 3 vyzkoušel svůj režijní debut.

Spock a James T. Kirk

Sázka na nejistotu v podání režijního zelenáče Orciho se však nekoná. Hollywoodský scénárista, který stojí například za prvními Transformers nebo dvojkou Amazing Spider-Mana, se nakonec pod třetím výletem do vesmíru podepíše alespoň jako producent a jeden z tvůrců scénáře.

Star Trek 3 nějakou dobu vybíral z pěti možných náhradníků na post režie. Na seznamu byla jména jako Rupert Wyatt (Zrození planety opic), Duncan Jones (Warcraft) nebo Justin Lin (Rychle a zběsile 5). K možnému obsazení se veřejnosti vyjádřil pouze druhý jmenovaný, Jones, ten však jasně naznačil, že o třetí Star Trek nejeví žádný zájem.

Studio Paramount Pictures si nakonec podalo ruce s Justine Linem, jehož lze po pátém a šestém díle Rychle a zběsile řadit mezi velmi žádané režiséry. Kromě Star Treku 3 totiž natočí první dvě epizody druhé série Temného případu a je také spojován s dalším sequelem Bourneovy série.

Star Trek 3 dorazí do kin v roce 2016, a jak už bylo řečeno, na 50. výročí od svého vzniku. Počítat můžeme s kompletní posádkou z prvních dvou filmů, o samotném příběhu ale zatím nevíme zhola nic. Roberto Orci však v jednom z rozhovorů odhalil, že nás čeká výlet do hlubin velmi vzdáleného vesmíru, který doposud v žádném Star Treku nebyl představen.