Star Trek 3: Edgar Wright režisérem?

J.J. Abrams zaměřil svou veškerou pozornost na vytváření dalšího dílu vesmírné ságy Star Wars, a tak se nemůže podílet již na třetím (popřípadě třináctém, jestli to berete vážně) dílu jiného vědeckofantastického klenotu – Star Treku. Zdálo se, že za sebe našel dobrou náhradu v podobě Roberta Orciho, který napsal scénáře k prvním dvěma snímkům, takže by věděl, do čeho jde. Avšak jak se zdá, hledání režiséra bude stejně napínavé jako samotný film.

star-trek-bar-640

Podle posledních informací totiž Orci nakonec na režisérskou židli neusedne, i když ještě nedávno k tomu vše směřovalo. Důvody Orciho neangažování zatím známé nejsou, ale určitě se je dozvíme co nejdříve.

Ovšem netřeba si zoufat. Podle magazínu Deadline studio Paramount Pictures (které za vznikem snímku stojí) začalo rychle hledat náhradu a mezi kandidáty je nejslibnější jedno jméno – Edgar Wright!

Případné angažování režiséra známého především díky komediím s hereckým duem Simon Pegg a Nick Frost (Jednotka příliš rychlého nasazení, Soumrak mrtvých, U Konce světa), popřípadě komiksovou libůstkou Scott Pilgrim proti zbytku světa určitě potěší nejednoho filmového fajnšmejkra. Navíc realizaci tohoto režisérského obsazení nahrává fakt, že Simon Pegg ve Star Treku hraje jednu z ústředních postav.

Pokud se tyto spekulace potvrdí, máme se na co těšit. Scénář by měl pravděpodobně zůstat stejný – tedy ten, co napsali Roberto Orci, Patrick McKay a J.D.Payne. Ačkoliv zatím nebylo určeno datum premiéry, věří se, že dorazí do kin někdy v roce 2016. Ve stejném roce totiž značka Star Treku oslaví padesát let od svého vzniku, a tak není lepší způsob, jak oslavit výročí, než přidáním dalšího dílu do této populární série.