Matthew Vaughn natočí film o mrtvé holce

Tvorba tohoto britského režiséra snad každého zaujme svou konzistentní kvalitou. Ať už se jedná o fantasy pohádku Hvězdný prach, či komiksové libůstky X-men: První třída nebo Kick-Ass, vždy šlo o nesmírně kvalitní počiny. Zatím posledním Vaughnovým potvrzeným projektem byl Kingsman: Tajná služba (premiéra 13.února 2015), což je také komiksová adaptace (stejně jako v případě Kick- Asse předlohu stvořil komiksový guru Mark Millar). Ovšem Vaughn nezahálí, a tak na veřejnost prosákly informace, že by se mohl podílet na tak trochu jiném snímku, než jsme u něj zvyklí.

1232634369070charlote

Oním snímkem trochu vybočujícím z tvůrcových zajetých kolejí by měla být Ghostgirl, což je adaptace knihy z roku 2008, jejíž autorkou je Tonya Hurley.

Kniha pojednává o středoškolačce Charlotte Usher, která náhle skoná. Ale ani smrt jí nezabrání v jejím životním cíli – stát se populární. Její současný stav jí umožňuje splnit tento cíl s nebývalou kreativitou.

Vaughn vydal ke snímku krátký trailer, který představil na letošním Comic-conu. Stylem se to podobá Timovi Burtonovi, který by zajisté ocenil zvolení loutek jako hlavních aktérů. Datum premiéry Ghostgirl zatím známo není.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Eh6q_0vZe38