Guillermo del Toro dopsal scénář k Justice League Dark

Filmy o superhrdinech táhnou. A nejvíce ty týmové ve stylu Avengers a Strážců galaxie. U Warnerů s filmovými právy na DC Comics to samozřejmě vědí a bezpochyby se chtějí svézt na podobné vlně kasovního úspěchu. Proto mj. můžeme v roce 2017 očekávat týmovku Justice League. Superman, Batman, Wonder Woman a spol. ale zřejmě dostanou jednu zajímavou filmovou konkurenci/alternativu. Tou by měla být Justice League Dark a už podle názvu je jasné, že se můžeme těšit na poněkud temnější podívanou.

justice-league-dark9
Justice League Dark

John Constantine, Deadman, Shade, Pandora, Swamp Thing, Zatana a další. Nekomiksovým fanouškům toho tato jména asi moc neřeknou, ale minimálně sarkastického lovce démonů Constantina zná asi každý. Ve filmovém zpracování z roku 2005 si oblíbenou roli zahrál Keanu Reeves a od letošního roku má tento hrdina televizní tvář Matta Ryana. Druhý zmíněný herec byl také zvažován do hlavní role Justice League Dark, ale vše je tak trochu na vážkách, protože samotný seriál Constantine nesklízí zatím nijak zvlášť nadšené ohlasy, což zapříčinilo i zastavení natáčení dalších dílů po třinácté epizodě. I ostatní hrdinové spadají převážně mezi tu temnější sebranku komiksového DC světa a tím by se od těch známějších správňáků zajímavě odlišovali.

First-Official-Image-of-Matt-Ryan-as-Constantine
Televizního Constantina s tváří Matta Ryana v celovečerním filmu Justice League Dark s největší pravděpodobností neočekávejme

Tou zřejmě nejradostnější zprávou ohledně Justice League Dark je však scénář. Ten má totiž na starosti Guillermo del Toro (Faunův labyrint, Hellboy, Pacific Rim) a podle všeho je již dopsán. Vše tedy záleží jen na Warnerech, jak se k celému projektu postaví. Je však jisté, že film by vstoupil do kin nejdřív v roce 2018, tedy i po dvojce Pacific Rim.