Deadpool a Doctor Strange: Oficiálně potvrzená obsazení

Filmových zpracování komiksů není v současném Hollywoodu nikdy dost. Navíc s neustálými sequely, prequely a rebooty stále přibývá postav, což je pro herce skvělá příležitost. Nyní byla oficiálně oznámena další dvě jména spojená s tímto světem. Ani v jednom případě se nejedná o překvapení. Benedict Cumberbatch je Doctor Strange a Ryan Reynolds je Deadpool.

-260b1f3e-eaa0-497c-8994-4d805963c58f

O Doctoru Strangovi již bylo napsáno hodně. Původně byl s rolí spojován Joaquin Phoenix, poté Benedict Cumberbatch, následně pro jistotu vůbec nikdo aby nyní mohl na scénu vstoupit opět představitel Sherlocka. Zajímavostí je, že Strange by se měl kromě své sólovky představit i v dalších Avengers, následujících po Age of Ultron, což dává skvělou příležitost k setkání Cumberbatche a Roberta Downeyho Jr., fanoušci Sherlocka Holmese jen těžko tlumí extázi.

To Ryan Reynolds si Deadpoola již zahrál v X-Men Origins: Wolverine. Tentokrát snad konečně dostane vhodnou komiksovou adaptaci. Jeho role ve zmíněné sólovce Hugh Jackmana nebyla důstojná a stejně tak Green Lantern znamenal pro fanoušky zklamání. Pokud se ovšem tvůrci budou držet modelu, který začali praktikovat ve zkušební scéně pro focus group zveřejněné dříve tohoto roku, tak se můžeme těšit na hodně kvalitní podívanou. Snad Marvel najde odvahu vypustit Deadpoola v ratingu R a nedočkáme se další rodinné podívané o důležitosti přátelství jako v případě Strážců Galaxie.

Doctor Strange v režii Scotta Dericksona a podle scénáře Jona Spaihtse bude mít premiéru 4. listopadu 2016. Ve stejném roce ale 12. února by měl do kin zamířit i Deadpool režiséra Tima Millera a scénáristů Rhetta Reeseho a Paula Wernicka.