Christopher Nolan a další zajímavá sci-fi?

Christopher Nolan a Matthew McConaughey během natáčení filmu Interstellar

Jméno britského režiséra táhne. Jeho Interstellar má na kontě už více než 500 milionů dolarů a je tedy důkazem toho, že jde natáčet velkolepá témata tzv. „pěkně postaru“ a sklidit úspěch jak u kritiky, tak u náročných filmových fanoušků. Nyní se diskutuje o dalším projektu tohoto tvůrce a tím by měla být adaptace knihy Ready Player One od spisovatele Ernesta Clinea.

Christopher Nolan a Matthew McConaughey během natáčení filmu Interstellar
Christopher Nolan a Matthew McConaughey během natáčení filmu Interstellar

Pokud jde o příběh, tak se připravme na výlet do roku 2045, kde je naše matička Země sužována ekonomickými a energetickými krizemi. Mnoho lidí nedokáže vystát realitu každodenního života, a proto se vydávají do virtuálního světa OASIS, kde si mohou vytvořit novou identitu a žít život podle svého. Hrdinou celého děje je pak jeden středoškolák, který začne v tomto uměle vytvořeném světě pátrat po dědictví (pokladu) Jamese Hallidaye – zakladatele OASIS. Za vidinou bohatství a lepším životem se však vydává i celá řada nebezpečných jedinců a o akční a napínavé momenty nebude tudíž nouze. Mladý hrdina pak vyžívá svých znalostí osmdesátkové popkultury, čímž se ve virtuální realitě dostává blíž k cíli. No, rozhodně jde o zajímavou látku, ale je to skutečně to pravé ořechové pro Christophera Nolana?

Scénář k tomuto plánovaného snímku už kdysi psal Zak Penn (X-Men: Poslední vzdor, Neuvěřitelný Hulk) a podle mého skromného názoru jde zatím pouze o zbožné přání Warnerů, aby Nolan vzal film pod svá tvůrčí křídla. Uvidíme, jak se k tématu postaví sám režisér Temného rytíře a jestli se rozhodne tento nadmíru interesantní počin zfilmovat.