Známe roli Christopha Waltze v Bondovi 24

Oznámení o obsazení Christopha Waltze jako záporáka v novém snímku o Jamesi Bondovi vyvolalo vlnu nadšení. Nyní již prosakují informace, jakou postavu si dvojnásobný držitel Oscara zahraje. A není to nikdo menší než Ernst Stavro Blofeld.

bond

Blofeld se sám objevil, nebo o něm byla alespoň zmínka, v šesti z dosavadních třiadvaceti snímků. Práva na tuto postavu a celou organizaci SPECTRE vlastnil Kevin McClory, scénárista několika bondovských snímků. Ten také dlouhou dobu právně bojoval s Flemingem a poté také s MGM, United Artists a Eon Productions. MGM se nakonec se spisovatelem a scénáristou vyrovnalo, díky čemuž se můžeme i nyní dočkat postavy známé také z parodie Austin Powers. Ernsta Stavra Blofelda v původních snímcích ztvárnili Donald Pleasance, Telly Salvas a Charles Gray.

V hlavní roli se opět objeví Daniel Craig a kromě zmiňovaného Ralpha Fiennese uvidíme také Naomie Harris nebo Bena Whishawa. Režie se již podruhé v řadě ujme Sam Mendes, producenty snímku jsou Barbara Broccoli a Michael G. Wilson. Natáčení by mělo začít v Londýně příští měsíc, premiéra snímku je plánována na 6. listopadu 2015.