Za únik pirátské verze Expendables 3 zadrženi dva Britové

Letos v červnu, téměř tři týdny před premiérou Expendables 3, očekávané pokračování série uniklo na internet. Třetím Expendables se posléze v kinech vůbec nedařilo a milionové ztráty byly přisuzovány právě uniklé pirátské kopii. Podle nových informací jsou podezřelí za krádež dva Britové.

expendables3

Muži ve věku 33 a 36 let byli zadrženi za únik třetích Expendables na internet. Pirátskou kopii filmu v poměrně dobré kvalitě stáhlo ještě před uvedením do kin miliony uživatelů internetu.

Britové se měli zmocnit takzvaného DVDscreenru z blíže nespecifikovaného úložného systému a film umístit na server Swankshare.com, odkud později putoval na Torrenty. Právě Swankshare nakonec pomohlo společnosti Lionsgate vypátrat, kdo uložil Expendables 3 na jejich server.

Nezodpovězenou otázkou stále zůstává, zda zadržení Britové jsou skutečně těmi, kteří na internet nahráli úplně první kopii filmu. Zvláštní také je, že jde o občany Velké Británie a nikoliv Spojených států amerických, odkud byli Expendables 3 distribuováni.