X-Men: Kdo si zahraje Jean Grey a Cyclopse?

Letošní komiksárna X-Men: Budoucí minulost ukázala, že filmový svět mutantů má dějově prakticky nevyčerpatelné možnosti, a i když se s dalším pokračováním s podtitulem Apocalypse tato nová trilogie uzavře, tak o další snímky z tohoto univerza určitě nebude nouze. S tím souvisí i obsazování hrdinů z původních dílů, kteří se nyní objeví ve své mladší podobě. Řeč je hlavně o Jean Grey a Cyclopsovi.

Jelikož má být děj X-Men: Apocalypse zasazen do osmdesátých let minulého století, hledají se herečtí teenageři, kteří ztvární výše zmíněné postavy. V souvislosti s Jean Grey, kterou si v dřívějších dílech zahrála Famke Janssen, se objevují hlavně tato jména – Chloe Moretz (Kick-Ass, Temné stíny), Elle Fanning (Zloba – Královna černé magie, Super 8) a Hailee Steinfeld (Opravdová kuráž, Enderova hra). Nutno říct, že jde o opravdu talentované mladé herečky, které již několikrát prokázaly svou kvalitu. Prvně jmenovaná dívka se již sešla s režisérem Bryanem Singerem, ale žádné oficiální závěry z tohoto mítinku zatím neznáme.

Chloe Moretz, Elle Fanning a Hailee Steinfeld – mezi těmito herečkami se nejspíš rozhodne o tom, kdo si zahraje postavu Jean Grey
Chloe Moretz, Elle Fanning a Hailee Steinfeld – mezi těmito herečkami se nejspíš rozhodne o tom, kdo si zahraje postavu Jean Grey

Co se týče Cyclopse (původně ztvárněn Jamesem Marsdenem), tak máme na výběr z méně známějších jmen. O roli mutanta s laserovým zrakem se uchází trojice Ben Hardy (seriál EastEnders), Charlie Rowe (Piráti na vlnách) a Timothée Chalamet (syn hlavního hrdiny v aktuálním Interstellaru). Kdo je zatím nejblíže získání roli oblíbeného X-Mena bohužel nevíme, ale Bryan Singer měl vždycky dobrou ruku na obsazování herců (snad kromě Superman se vrací) a určitě se máme na co těšit. V očekávaném pokračování budou Cyclops a Jean Grey pravděpodobně jen ve vedlejších rolích, ale jejich čas v budoucnu určitě přijde. Objevují se také informace, že se máme těšit na vyřešení milostné zápletky mezi Magnetem a Mystique a celkově by mělo jít o „nejdestruktivnější“ díl celé série. No, těšíme se moc.

X-Men: Apocalypse se objeví v kinech v květnu 2016. Režíruje již zmíněný Bryan Singer a do hlavních rolí se vrátí Michael Fassbender, James McAvoy nebo Jennifer Lawrence. K roli padoucha Apocalypse má stále velmi blízko Tom Hardy.