Viděli jsme Hunger Games: Síla vzdoru 1. část. Jaké jsou naše dojmy?

Další Hunger Games se nesou v „populárním“ trendu dvojdílného pokračování. První část máme zdárně za sebou, a tak se s vámi můžeme podělit o naše první dojmy. Ty se vesměs shodují a jsou poměrně kladné, nemůžeme se ale ubránit pocitu, že potenciál nebyl plně využit. Více se pak dočtete v plnohodnotné recenzi.

hunger games 3

Martin Kantořík
Mé dojmy pár minut po zhlédnutí filmu jsou převážně kladné. Nové Hunger Games jsou odlišné od minulých dílů a podle mě v dobrém slova smyslu. Film se sice pomaleji rozjíždí, ale ve druhé polovině už je tempo velmi dobré, kdy se tíha, která dopadá na Katniss, začne opravdu projevovat. O to více mě potěšilo zaměření více na lidi, kteří chtějí vést revoluci. K tomu všemu Jennifer Lawrence podala opět skvělý výkon.

Inka
Očekávání jsem měla opravdu veliká, možná i proto mě film trochu zklamal. První polovina se hodně táhla a akce jsme se dočkali až ke konci. Děj byl zaměřený převážně na Katniss a její vnitřní pohnutky, tedy hlavně na vyrovnaní se s traumaty z předchozích dílů. Zde je nutno podotknout, že Jennifer Lawrence tuto roli opět skvěle zvládla. Film má ode mě spíše kladné hodnocení a to hlavně kvůli ní. Jen škoda, že tentokrát více přemýšlela, než bojovala. Přesto byl film napínavý a plný zajímavých událostí a zvratů. Jiskra revoluce byla zažehnuta, přípravy zahájeny, a ted už musíme jen čekat, jak to celé dopadne.

Daniel Birgus
Náhled do hrdinčiny duše zmítané vnitřním konfliktem již potřetí. Oproti minulým dílům méně povrchní, což si vyžaduje daň v podobě rozvláčného děje. Boj diktátora Snowa s po svobodě toužícími rebely je vyprávěn především jako sonda do lidských osudů z masa a kostí, kteří řeší těžké situace velmi reálně. Jenn Lawrence opět dokazuje, že patří k herecké špičce. Celkově snímek hodnotím kladně, jen by potřeboval nůžky.

Martin Pevný
Pokračování Hunger Games se víceméně povedlo, ale samozřejmě by se našlo pár výtek. Film má téměř absenci akčních scén, kterých bych uvítal více, za to si tvůrci pohráli s dramatickým podnětem a rozhodně nikterak nešetřili s dialogy. Film místy překvapí, ale něco tomu prostě chybí, druhému dílu se první Síla vzdoru o fous nevyrovná. Doufám, že druhá část se vydaří o to lépe.