Rychle a zběsile zdaleka nekončí

Série Rychle a zběsile se postupem let výrazně měnila. Zatímco začátek se nesl v duchu nelegálních závodů a tak trochu připomínal herní značku Need for Speed, poslední filmy se už neodehrávaly vyloženě za volanty bouráků. Pro některé značné zklamání, pro jiné ten správě zvolený směr. Druhou možnost si určitě nemohou vynachválit i samotní producenti filmu, jejichž poslední dvě pokračování se v tržbách razantně oddělila od svých filmových předchůdců.

furious 7

Fast Five (Rychle a zběsile 5) si celosvětově přišlo na 626 milionů dolarů, Rychle a zběsile 6 dokonce na 788 milionů dolarů. Série Rychle a zběsile je tedy na svém vrcholu a momentálně připravovaný sedmý film má skvělé proporce, aby se stal vůbec tím nejúspěšnějším filmem oblíbené franšízy. Velký podíl na tom může mít nejenom zvučné jméno režiséra Jamese Wana a výrazných herecký posil (Tony Jaa, Kurt Russell a Jason Statham) ale také fakt, že jde o poslední film, ve kterém uvidíme Paula Walkera.

Okolo smrti Paula Walkera bylo již napsáno mnoho. Například se spekulovalo, že Rychle a zběsile 7 uzavře celou sérii, třeba že jen kvůli Walkerově památce. Nakonec ale všem muselo být jasné, že se s látkou silničních závodů a adrenalinové akce jen tak lehce nerozloučíme. A je to pravda. V Universalu nedávno potvrdili, že jsou v plánu minimálně další tři pokračování. Vše by se sice mělo odvíjet od úspěchu „sedmičky“, všichni ale tak trochu tušíme, že miliarda celosvětově by tentokrát nemusela být úplně nemyslitelná.

johnson-fast7

Dokonce se začíná už mluvit o osmém filmu. Podle prvních spekulací by se na režisérský post mohl vrátit Justin Lin, který na filmová plátna sice přivedl mdlou Tokijskou jízdu, ale také výrazně lepší „čtverku“, bombastickou „pětku“ a mezi diváky nejpopulárnější „šestku“.

Rychle a zběsile 7 dorazí do kin 2. 4. 2015. V hlavních rolích Dwayne Johnson, Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Jason Statham, Tony Jaa, Djimon Hounsou, Kurt Russell a další. Režíruje již zmíněný James Wan.