Penélope Cruz potvrzena pro Zoolandera 2

Zoolander Bena Stillera se stal kultovní postavou. O sequelu se mluví už od uvedení prvního dílu, ovšem až nyní dostává jasnější obrysy. Jedním z nich je potvrzené angažování Penélope Cruz do zatím neznámé role.

1390305583526_0570x0365_1390305638250

Uvedení Zoolandera provázely velké rozpaky. Premiéra 28. září 2001 byla kvůli rozpoložení především amerických diváků odsouzena k neúspěchu, film tak celosvětově vydělal jen 60 milionů dolarů. Ovšem po uvedení na DVD se z něj stala legenda a režijní debut Bena Stillera tak znamenal jeden z úspěchů skupiny Frat Pack.

„Kvůli mně samotnému a fanouškům filmu chci mít jistotu, že vše děláme tak, abychom z toho měli dobrý pocit. Chce to mnoho faktorů, které se do sebe musí spojit,“ řekl již loni pro server comingsoon.net sám Stiller.

Bohužel o druhém dílu zatím nevíme mnoho. Kromě angažování Penélope Cruz je jasné, že režie by se měl ujmout Justin Theroux, jenž spolupracoval například na Tropické bouři. Na oficiální potvrzení stále čeká návrat Owena Wilsona a Willa Ferrella v rolích Jeníčka a Mugata. Bylo by zvláštní kdyby Ben Stiller neobsadil také svou manželku Christine Taylor jako Matildu. Návratu hvězdného modela by mohl pomoci současný úspěch sequelu Blbého a blbějšího, který uplynulý týden vládl americkým kinům, a je také z dílny Paramount Pictures.

Penélope Cruz v blízké budoucnosti uvidíme například po boku Sachy Barona Cohena a Marka Stronga v komedii Grimsby, vrátit by se měla také i dalších Pirátech z Karibiku.

Zatím není oznámené datum startu natáčení, ani uvedení do kin.