Suicide Squad: Margot Robbie aneb Joker našel svoji Harley Quinn

Suicide Squad. Tato padoušská týmovka bude součástí filmového světa podle komiksových předloh DC Comics a již několik týdnů kolují internetem zvěsti, kdo se v tomto neobvyklém snímku objeví. Zatím jedinou jistotou je účast Jesseho Eisenberga jako Lexe Luthora. Jokera by si měl (podle spekulací) zahrát Jared Leto a jeho zlou společnici Harley Quinn pak Margot Robbie (Vlk z Wall Street).

Padouši a zloduchové. To je tým superhrdinů Suicide Squad.
Padouši a zloduchové. To je tým superhrdinů Suicide Squad.

Tato čerstvá informace se začíná objevovat ve více zdrojích a nutno říct, že jméno krásné australské herečky bylo zvažováno už delší dobu. Warneři chtějí evidentně vsadit na už trochu „okoukané“ tváře, aby celému projektu zajistily dostatečně hvězdné krytí. Hovořilo se ještě o Willu Smithovi a Tomu Hardym, zatím ale nebylo nic potvrzeno.

A koho že si to vlastně Robbie zahraje? Harley Quinn je velmi oblíbenou postavou DC Comics a především pak věrnou pobočnicí úhlavního nepřítele Batmana – Jokera. V komiksu se poprvé objevila v roce 1992 a začínala jako prostá psycholožka v Arkhamském ústavu, ale nakonec propadla kouzlu výše zmíněného padoucha. Díky tomuto spojení si plně zasloužila účast v týmu superzáporáků. Mezi ně však Joker nikdy oficiálně nepatřil, ale třeba bude film Davida Ayera výjimkou. Nebylo by to poprvé, kdy by filmoví tvůrci přepisovali předlohu.

Suicide Squad v režii Davida Ayera (Patrola, Železná srdce) zahájí svoji pouť v kinech 5. srpna 2016. Pokud zvěsti nelžou, šlo by tak o úplně první filmové zpracování Harley Quinn.