Hunger Games ovládly kina

Zatím pouze jeden snímek letos překonal hranici tří stovek milionů dolarů z amerických kin. Co se podařilo Strážcům Galaxie, měly ještě překonat Hunger Games: Síla vzdoru. Dát zapomenout na týmovku Marvelu ovšem nakonec nebude tak snadné, první díl závěrečné části nebodoval tolik jako jeho předchůdci.

The_Hunger_Games-_Mockingjay_-_Part_1_57

123 milionů dolarů za první víkend je jasný letošní rekord, ale při vzpomínce na více než 150 milionů, se kterými do kin vtrhly první dva díly, tato suma přináší lehké zklamání. Rozdělení na dva díly nikdy u fanoušků nezaboduje, tento jasný tah na vyždímání posledních kapek ze známých sérií neprospěl zatím žádné z nich. K tomu je navíc potřeba přičíst průměrná hodnocení diváků i kritiků. Již nyní je tedy jasné, že se bude jednat o nejslabší ze všech čtyř snímků, závěrečná část totiž rozhodně přiláká větší počet diváků.

Mnohem lépe si Síla vzdoru vede na zahraničních trzích, oproti Vražedné pomstě hlásí tržby zvýšené o čtyři procenta. Celkově se podařilo z neamerických trhů vytřískat 275 milionů dolarů, což lehké zklamání z amerických 4 151 kin dokáže potlačit.

Na druhém místě tržeb se umístil animák Velká šestka, který již celosvětově získal 185 milionů, a to se zatím dostal jen na 19 % trhu. Třetí skončil Interstellar Christophera Nolana, ten ovšem drtí asijská kina, což mu celosvětově vyneslo již 449 milionů.

Svůj podíl z návštěvnosti budou chtít příští týden urvat Šéfové na zabití 2, jejichž recenzi si zde budete moct přečíst zítra, a Tučňáci z Madagaskaru, tedy zaručené nejoblíbenější postavy z kasovně úspěšné série.