Den nezávislosti 2 má zelenou

Fanoušci Rolanda Emmericha mohou jásat. Po zdánlivě nekonečných debatách, zda plánovaný sequel vůbec vznikne, pro Vás máme jasnou odpověď. Ano. Den nezávislosti 2 dorazí oficiálně do kin 24. června 2016, tedy přesně po dvaceti letech od první mimozemské invaze. 

Will Smith a Jeff Goldblum
Will Smith a Jeff Goldblum

První klapky bychom se měli dočkat v květnu příštího roku. Momentálně ještě probíhají jednání s režisérem Rolandem Emmerichem. Ten se bude muset obejít bez návratu Willa Smithe, což by ale neměl být velký problém. Pokud si správně pamatujete, ke snímku vznikaly současně dva scénáře, zatímco jeden z nich počítal s účastí populárního herce, druhý zase ne.

Minulý rok, kdy se o možném sequelu Dne nezávislosti začalo mluvit, vše nasvědčovalo tomu, že Roland Emmerich natočí dva filmy na jeden zátah. Momentálně však zelenou dostal jen Den nezávislosti 2, zatímco trojka se bude pravděpodobně odvíjet od případného úspěchu nového filmu. Ten by mohl zaručit i návrat starých tváří – Jeffa Goldbluma i Billa Pullmana.

Původní Den nezávislosti vstoupil do kin v roce 1996 a slavil enormní úspěch. Po celém světě si přišel na úctyhodných 817 milionů dolarů, což je suma, které se nadcházející pokračování bude určitě chtít přiblížil, ne-li číslo ještě vylepšit.