Christoph Waltz v druhé bondovce Sama Mendese

Christoph Waltz se pro role padouchů narodil. Nejiná práce ho čeká v momentálně připravované 24. bondovce pod režijním vedením Sama Mendese. Držitel dvou Oscarů za vedlejší role v posledních dvou tarantinovkách tak doplnil bývalého wrestlera Davea Bautistu (Strážci galaxie) a potvrdil tak aktuální tradici, že jeden záporák je v současném hollywoodském filmu málo.

christoph-waltz-inglourious-basterds-salon-112459

Zatímco o záporné postavě Davea Bautisty bylo již něco prozrazeno, o roli Christopha Waltze zatím nemáme bližší informace. Určitě je ale dobrou zprávou, že vídeňského rodáka opět uvidíme v očekávaném a pravděpodobně i dobrém filmu. Waltzovy poslední herecké zářezy v The Zero Theorem nebo Muppets Most Wanted totiž velkou díru do světa neudělaly. A kdo ví, třeba se v druhém Bondovi Sama Mendese prokouše k dalšímu významnému ocenění.

Christoph Waltz má ale rozhodně z čeho vybírat. Ještě letos ho dokonce uvidíme ve dvou zajímavých titulech – v novém filmu Tima Burtona (Big Eyes) a v pokračování úspěšné komedie Šéfové na zabití. Christoph Waltz je také v posledních měsících často spojován se zápornou rolí v dalším díle Pirátů z Karibiku.

Bond 24 (neoficiální název) by měl dorazit do kin 22. října 2015. Režíruje Sam Mendes (Skyfall) a v hlavních rolích se představí Daniel Craig, Ben Whishaw, Christoph Waltz, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rory Kinnear, Léa Seydoux, Dave Bautista a Chiwetel Ejiofor.