Vznikne „nová“ verze hororu Cabin Fever

Poslední dobrou je v módě přetáčet starší filmové příběhy pro současné diváky (jako by bylo složité shlédnout původní verzi) a pod nálepkou „restart“ či „reboot“ chtějí mnozí tvůrci přijít ke slávě. Někomu se to povede, někomu vůbec, ale aby někdo znovu natáčel stejný film podle úplně stejného scénáře, to se jen tak nevidí.

cabin

Touto nepříliš originální výjimkou bude zpracován horor Cabin Fever z roku 2002. Ten natočil jako svůj filmový debut jeden z králů moderních béček – Eli Roth. Příběh skupinky vysokoškoláků, kteří chtějí zapařit v opuštěné chatce kdesi v lesích a z ničeho nic je postihne masožravý virus, rozhodně nepatří mezi klasiky žánru a je tedy otázkou, co za tím vším stojí. Hlavním důvodem je prý to, že jistý (a nepříliš úspěšný) režisér Travis Zariwny přišel jednoho dne za Rothem a vylíčil mu scénu po scéně jeho vlastní vizi už realizovaného scénáře ke Cabin Fever. Eli Roth byl údajně oslněn a společně s Armory Films a Pelican Point Media dal dohromady dostatek peněz, aby se jeho klasické dílo opět dostalo do kin.

Zariwny do hlavních rolí obsadí poměrně neznámá jména jako Dustina Ingrama, Gage Golightly, Samuela, Matthewa Daddaria and Nadine Crocker a pokusí se svým novým pohledem na příběh prodat Cabin Fever současným divákům. Uvidíme, jak to všechno dopadne, ale tak nějak mi říká, že velký filmový hit očekávat nejspíš nemusíme.

Eli Roth kdysi napsal scénář k původnímu Cabin Fever podle vlastní zkušenosti, když se při dovolené na Islandu nakazil nepříjemnou kožní nemocí. Nová verze by měla vstoupit do kin ke konci roku 2015.