TOP 7 nejdrsnějších rolí Liama Neesona za posledních 5 let

Dvaašedesátiletý Liam Neeson je největší drsňák současného Hollywoodu. Koneckonců je učitelem Obi-Wana Kenobiho a z Batmana udělal obávaného hrdinu Gothamu. Poslední roky má také skvělý čich na filmové projekty, a momentálně do kin uvedené Mezi náhrobními kameny není žádnou výjimkou. Následující výběr filmů patří jeho nejdrsnějším rolí za posledních pět let.

liam

7. Všechny cesty vedou do hrobu
Kdy: 2014
Režie: Seth MacFarlane
Kdo: Proslulý pistolník
ČSFD: 65% | IMDB: 6,2

Liam Neeson si svou zápornou roli v nové komedii z Divokého západu doslova vychutnal. A taky aby ne, poslední roky hraje spíše klaďase.

neeson

6. 96 hodin: Odplata (Taken 2)
Kdy: 2012
Režie: Olivier Megaton
Kdo: Bývalý agent
ČSFD: 58% | IMDB: 6,3

Bryan Mills se vrátil, aby opět ochránil svou rodinu. Liam Neeson je stále skvělý, po filmové stránce se ale stalo nevyhnutelné. Jedničku z roku 2008 asi překonat nešlo. Jít o původní film, 96 hodin: Odplata by figurovala na předních pozicích.

after

5. Po životě (After.Life)
Kdy: 2009
Režie: Agnieszka Wojtowicz-Vosloo
Kdo: Majitel pohřebního ústavu
ČSFD: 63%, IMDB: 6

Strašně nedoceněný mysteriózní thriller. Liam Neeson komunikující s „mrtvou“ Christinou Ricci je naprosto skvělý. Společně s Batman začíná jeden z prvních filmů, který Neesona pasoval do budoucího drsňáka Hollywoodu nového tisíciletí.

non

4. Non-Stop
Kdy: 2014
Režie: Jaume Collet-Serra
Kdo: Letecký maršál
ČSFD: 72% | IMDB: 7

Španělský režisér natočil za poslední tři roky dva filmy a v obou si výraznou hlavní roli střihl právě Liam Neeson. Ten zde hraje tajného leteckého maršála starajícího se o klid a pohodlí všech cestujících. Skvělou atmosféru filmu možná zabíjí přepálené finále, Neeson se zde ale opět našel.

bad

3. Lego příběh (The Lego Movie)
Kdy: 2014
Režie: Phil Lord, Chris Miller
Kdo: Zlý a hodný policajt
ČSFD: 76% | IMDB: 7,9

Ano, Liam Neeson je neskutečný drsňák i v animovaném filmu. Právě v Lego příběhu nadaboval zlého a hodného policistu v jedné osobě. Hlas charismatického Neesona byl trefou do černého.

a

2. A-Team (The A-Team)
Kdy: 2010
Režie: Joe Carnahan
Kdo: Hannibal
ČSFD: 74%, IMDB: 6,8

Liam Neeson jako člen legendárního A-Teamu na motivy amerického seriálu z 80. let. Ještě před uvedením do kin muselo být všem jasné, že level drsňáctví zde přesáhne stobodovou hranici.

grey

1. Mezi vlky (The Grey)
Kdy: 2011
Režie: Joe Carnahan
Kdo: Ropný vrtař
ČSFD: 64% | 6,8

Největšího drsňáka dělá z Liama Neesona režisér Joe Carnahan. Mezi vlky je to už dokonce taková síla, že se nebojí šedesátiletého herce poslat na pěstní souboj s hodně rozzuřenými vlky.