TOP 5 nejočekávanějších filmů podle DC Comics

Henry Cavill je Superman

Marvel je na výsluní, DC pomalu dotahuje. Prozatím nám byl sice představen jen Superman v Muži z oceli, přesto se od roku 2016 budou dít velké komiksové věci. Během pěti let nám totiž Warneři naservírují celkem patnáct snímků, u jedenácti z nich již dokonce známe data premiér a několik málo dalších informací. Právě z těchto potvrzených projektů se skládá dnešní topka.

flash ezra miller

5. The Flash
Kdy: 2018, 23. března
Režie: nezveřejněno
Hlavní role: Ezra Miller (Flash)

Flash nemá zrovna bohatou filmovou historii. Kromě několika animovaných filmů to v 90. letech zkoušel na televizních obrazovkách, dostal i filmový pilot, ale vše skončilo jednadvaceti epizodami. Letos se člen Justice League vrací, na kanále CW byly momentálně odvysílány první epizody. Nic to nemění na tom, že v roce 2018 se vůbec poprvé Flash podívá na stříbrné plátno. Dobrou zprávou je i fakt, že televizní projekty DC Comics s těmi filmovými nebudou nikterak provázané. Přeci jen současný The Flash s Grantem Gustinem z obrazovky CW je až příliš laciný, pro mladší publikum a v podstatě nenabízí nic nového.

suicie squad

4. Suicide Squad
Kdy: 2016, 5. srpna
Režie: David Ayer
Hlavní role: Jesse Eisenberg (Lex Luthor), Ryan Gosling (spekulace), Will Smith (spekulace), Tom Hardy (spekulace), Margot Robbie (spekulace)

Režisér David Ayer, který se ve své filmografii věnuje převážně policejním thrillerům, se poprvé v kariéře podívá na zoubek komiksové předloze. Tou je Suicide Squad, týmovka superpadouchů a největších zločinů ze světa DC Comics. Kolem projektu momentálně krouží velmi zvučná jména, dokonce se spekuluje, že se v Suicide Squad potkáme i s Lexem Luthorem, jež se divákům představí už v roce 2016 v očekávaném Batman v Superman. Opravdu jsme také zvědaví, zda se v nové podobě představí Bane, nebo kdo bude obsazen do role Harley Quinn. Jména jako Ryan Gosling či Tom Hardy, o kterého momentálně bojují i konkurenční Foxové pro závěr trilogie X-Men, jsou jen třešničkou na dortu.

Black Adam Dwayne Johnson

3. Shazam
Kdy: 2019, 5. dubna
Režie: nezveřejněno
Hlavní role: Dwayne Johnson (Black Adam)

Dwayne Johnson zatloukal dlouho, které postavě z DC Comics propůjčí svůj obličej. Nakonec se z bývalého wrestlera a dnes jednoho z nejlépe placených herců vyklubalo, že bude mít co do činění se Shazamem. Zahraje si právě Shazamova protivníka, Black Adama. Také jsme se doslechli, že Shazam nebude mít nic společného se světem Justice League, proto můžeme od tohoto projektu očekávat cokoliv.

batman v superman

2. Batman v Superman: Dawn of Justice
Kdy: 2016, 25. března
Režie: Zack Snyder
Hlavní role: Ben Affleck (Batman), Henry Cavill (Superman), Jesse Eisenberg (Lex Luthor)
Vedlejší role: Gal Gadot (Wonder Woman), Jason Momoa (Aquaman), Ray Fisher (Cyborg)

DC ve spolupráci s Warner Bros. skončí okurkové období v roce 2016. Nutno ale podotknout, že komiksovou nálož vypálí dost možná nejočekávanějším filmem následujících let. Poprvé v celovečerním filmu se totiž střetnou Superman a Batman, záda jim budou krýt Wonder Woman, Aquaman, Cyborg a pravděpodobně i další postavy z Justice League, ať už dostanou jakýkoliv prostor. Batman v Superman bude jednoduše komiksová událost roku, přičemž do kin zamíří i třetí X-Meni, Dr. Strange, Deadpool či třetí Kapitán Amerika.

justice league

1. Justice League Part I, Part II
Kdy: 2017, 17. listopadu a 2019, 14. června
Režie: Zack Snyder
Hlavní role: Ben Affleck (Batman), Gal Gadot (Wonder Woman), Jason Momoa (Aquaman), Henry Cavill (Superman), Ray Fisher (Cyborg), Ezra Miller (Flash)

Jestli Zack Snyder plánuje s Batmanem a Superman velké věci, tak tady ve dvojdílném pokračování Justice League by měl ještě přidat na plyn. Part I i Part II jsou však stále hodně vzdálené filmy, proto o nich nic moc nevíme. Mnohem více se budeme těšit, až když zjistíme, že Zack Snyder ukočíroval na jedničku Dawn of Justice.

Filmy, na které se nedostalo: Wonder Woman, Lego Batman, Aquaman, Cyborg, Green Lantern.
Filmy, které nemají data premiér: Sandman, Justice League Dark, Man of Steel 2, Batman.