Star Wars: Sedmá epizoda bude mít pouze jednu IMAX akční scénu

Do premiéry nových Hvězdných válek zbývá ještě poměrně dlouhá doba, a proto jsme rádi za každou novinku, která by nás navnadila na nový díl a trochu zkrátila nekonečné čekání. Dnes se zaměříme na technickou stránku filmu.

Režisér J.J. Abrams nyní prohlásil, že v jeho Star Wars bude jen jedna akční scéna natáčena pomocí IMAX kamer. Pro technického neznalce jako jsem já to může být trochu zbytečná informace, ale vězte, že ono to v tom kině nakonec bude hodně znát. Tento způsob filmování dokonalé obrazové kvality bude oceněn zejména během akčních scén, které pak při promítání dostanou úplně nový rozměr. Abrams měl původně natáčet většinu sedmé epizody těmito unikátními a pořádně drahými kamerami, ale nakonec se je rozhodl využít pouze na jednu jedinou akční scénu. Půjde o nějakou epickou vesmírnou bitvu? Nebo snad efektivní souboj světelnými meči? Uvidíme za rok v kinech.

BsDaRpRCIAEtvXZ
IMAX kamera při natáčení scenérií v Abú Dhábí. Fotka byla zveřejněna v březnu na twitterovém účtu produkční společnosti Hvězdných válek Bad Robot. Nyní se zdá, že se tyto záběry do filmu možná vůbec nedostanou.

V březnu letošního roku bylo sice oznámeno, že se sedmá epizoda Star Wars bude promítat výhradně v IMAX formátu, ovšem díky aktuálním informacím se situace nejspíš trochu změní. Příležitostní návštěvníci kina rozdíly ve formátech nerozeznají a fajnšmekři budou tak jako tak hledat nedostatky. Film má premiéru v prosinci 2015, režíruje již zmíněný J.J. Abrams.