Spider-man možná bude v Avengers!

Již víme, že druhý díl Avengers bude sledovat dějovou linku zabývající se Ultronem, ale děj třetího dílu je stále záhadou. Podle spekulací bychom se  mohli dočkat nového týmu superhrdinů (ostatně počet stále měnících se členů Avengers dosahuje dvojciferného čísla), což by umožnilo studiu Disney šetřit si své hvězdy Roberta Downeyho jr. nebo Chrise Evanse na jiné projekty. Mezi takové projekty by mohly patřit události, které jsou komiksovým fandům Marvelu dobře známé – Infinity nebo Secret war.

A právě obsazení nových superhrdinů nahrává nejnovějším debatám. Hitfix totiž přinesl informaci, že studio Sony jedná s Marvelem o právech na užívání Spider-mana. Po ne až tak vřelém přijetí The Amazing Spider-man 2 to s dalšími díly s po zdech lezoucím teenagerem nevypadá zas tak moc dobře. V červenci navíc svou účast na pokračování odřekl scénárista druhého dílu – Roberto Orci. Jedenáctý listopad 2016, původně rezervovaný pro premiéru The Amazin Spider-man 3, nyní uvede do kin spin-off Sinister six. Samotného třetího dílu Spider-mana se dočkáme až v roce 2018.

Zatím se neví, jak by mohla případná dohoda mezi Marvelem a Sony o použití Spider-mana vypadat. Možná půjde o stejný pakt, kterého dosáhl Marvel při jednání s 20th Century Fox o použití postav Quicksilvera a Scarlett Witch. Výsledkem této dohody bylo to, že Marvel nemůže odkazovat na mutantskou historii těchto sourozenců a Fox zase nesmí používat žádné jejich dějové linky, které jsou spjaté Avengers.

iron-spidey

Ikonický hrdina Marvelu byl dlouhou dobu členem Avengers a tak by zajisté nebylo na škodu ho vidět ve stejné společnosti i na stříbrném plátně. Navíc Tony Stark je v komiksech jedním z nejlepších Parkerových přátel. O tom také svědčí fakt, že mu sestrojil speciální nový oblek zlatočervené barvy. Pokud by Marvel skutečně získal práva na použití Spider-mana, byla by to pro všechny zajisté skvělá zpráva. Muselo by však dojít k přeobsazení role Petera Parkera, protože Sony se určitě o Andrewa Garfielda dělit nebude.