Seth Rogen zvažován pro roli Steva Wozniaka

Hlavní roli v biografii Steva Jobse už má Christian Bale a režie je jasně v rukou Dannyho Boyla. Zbývá tedy vyřešit role vedlejší. Spoluzakladatele společnosti Apple Steva Wozniaka by si mohl zahrát Seth Rogen, pro něhož by to byla jedna z prvních příležitostí ukázat se v seriózní roli.

steve_wozniak_steve_jobs11
Steve Wozniak a Steve Jobs

Okolo projektu se točí spousta jmen. Seth Rogen je však podle Variety již jasnou volbou, o jeho obsazení se zmiňují i The Verge či The Wrap, ovšem na rozdíl od prvního zmiňovaného magazínu ne s takovou jistotou. Po spojení Leonardo DiCaprio – Jonah Hill víme, že by tenhle tah mohl vyjít. Rogenův kamarád Hill by mu podobný občasný přestup od komedií k vážnějším snímkům mohl díky nominacím na Oscara jedině doporučit. Ve své filmografii má dvaatřicetiletý Kanaďan několik projektů, které nebyly čistě komerční. Kromě skvělého 50/50 s Josephem Gordon-Levittem a kanadské romance Take This Waltz se podílel například na komiksovém Green Hornet, tedy filmu, který „byl hrozný, ale neprodělal zas tak moc peněz,“ jak se o něm vyjádřil právě Jonah Hill.

Seth Rogen se zanedlouho ukáže po boku Jamese Franka v komedii The Interview. Té již se podařilo získat patřičnou pozornost svým námětem, jde o to, zda tento počin nezavře herci dveře k roli Steva Wozniaka. Další tváří zvažovanou pro zatím nespecifikovanou roli v Jobsově životopisu je hvězda Zero Dark Thirty Jessica Chastain. Film, který by se měl odehrávat ve třech dlouhých scénách, z nichž každá se věnuje událostem před vypuštěním jednoho z klíčových produktů společnosti Apple, tak nabírá pouze hvězdy. Jméno režiséra a Christiana Balea nebo scénář od Aarona Sorkina určitě dokáže nalákat nejedno herecké eso.