Robert Downey Jr. chce zlákat Mela Gibsona k dalšímu Iron Manovi

Mel Gibson už nějakou dobu žádný snímek nerežíroval, což je pro jeho vlastní reputaci jedině dobře. Hlavně Umučením Krista šlápl podle většiny veřejnosti pořádně vedle. Mezi tuto skupinu lidí ovšem nepatří Robert Downey Jr., který Gibsona stále považuje za dobrého přítele. Dokonce tak dobrého, že by ho bral jako režiséra třetího pokračování Iron Mana.

20140107-rdj-e-mg
Robert Downey Jr. a Mel Gibson v roce 2011

Snímkům režírovaným Melem Gibsonem určitě nechybí potřebná filmařská kvalita. Ovšem neortodoxní názory a pojetí jsou tím, čím si tahle hvězda proti sobě dokáže poštvat širokou veřejnost. Jeho společenské postavení je tedy nebezpečně blízko nule. Ani jeho herecká kariéra se neubírá nijak pozitivním směrem, i když o role stále nouzi nemá. Naštěstí má Mel Gibson pořád dost přátel jako je Robert Downey Jr. Tomu zajistil roli ve snímku Air America v době, kdy byl Downey na dně kvůli závislosti na drogách a alkoholu. Role se nyní obrací.

Nejlépe placený herec současného Hollywoodu se stále zdráhá podepsat novou smlouvu s Marvelem. Ta původní na pět filmů vypršela s dokončením Avengers 2: Age of Ultron. Downey stále ještě trápí fanoušky svou nerozhodností, ani nyní neřekl jasné stanovisko, zda se vrátí do role Tonyho Starka, či nikoliv. S blížící se padesátkou už je pochopitelné, že se mu nechce absolvovat fyzicky náročné natáčení, role mentora nějakého mladšího hrdiny by mu možná sedla víc. Ovšem v rozhovoru pro Deadline řekl, že pokud by se režie ujal Mel Gibson, roli miliardáře a superhrdiny v jednom by si rád zopakoval.

Věk a narození dítěte jsou hlavní důvody, proč Robert Downey Jr. váhá s podpisem nového kontraktu. Dalším v médiích zmiňovaným důvodem by mohl být požadovaný honorář. Při jistém komerčním úspěchu dalšího snímku by ale studio nejspíš nemělo problém zaplatit herci jakoukoliv požadovanou sumu.

Uvidíme tedy, jestli se Robert Downey Jr. jako Ironman vrátí, či dokonce jestli se splní jeho přání a režie se ujme problémový Mel Gibson. Každopádně příští týden v kinech startuje Soudce, ve kterém se Downey objeví spolu s Robertem Duvallem. Tonyho Starka pak uvidíme příští rok v dalších Avengers.