Michael Bay se zajímá o 13 hodin

Pro Michaela Baye byl letošní rok opět komerčně veleúspěšný. Dokázal se vrátit s celosvětově miliardovými Tranformers a jako producent stál za úspěchem Teenage Mutant Ninja Turtles a nedávno uvedeného hororu Ouija. Nyní jeho zájem získal projekt 13 hodin. Jedná se o skutečný příběh z libyjského Benghází.

European Premiere of Transformers 4 Age of Extinction (Aera des Untergangs) at CineStar movie theatre at Sony Center on Potsdamer Platz.

„13 hodin ukazuje, vůbec poprvé, pravdivý průběh událostí z 11. září 2012, kdy teroristé napadli americký konzulát a nedalekou stanici CIA jménem Annex v Benghází v Lybii. Tým šesti amerických bezpečnostních pracovníků bojoval, aby odehnal útočníky a ochránil Američany nacházející se v budově. Tito muži šli za hranici své povinnosti, ukázali výjimečný akt odvahy a hrdinství, díky kterému zabránili mnohem větší tragédii. Toto je jejich osobní příběh, nikdy dříve nevyprávěný, toho, co se stalo během třinácti hodin tohoto nyní již známého útoku.“

Kniha Mitchella Zuckoffa vyšla teprve nedávno, ale práva na její filmové zpracování už má Paramount Pictures. O podobu scénáře se nyní stará Chuck Hogan, který spolupracoval například na Městu Bena Afflecka. Produkce se ujme Erwin Stoff. Pokud se režie skutečně ujme Michael Bay, jednalo by se o projekt podobný spíše jeho Pain and Gain než vysokorozpočtovým Transformers.