Keanu Reeves je k nezastavení. Uvidíme ho ve sci-fi Replicas

Kde kdo si mohl myslet, že kariéra Keanu Reevese je u konce a herec s libanonskými kořeny už o žádnou zajímavou roli jen tak nezavadí. Letos však vtrhla do kin excelentní žánrovka John Wick a Reeves se jako zabiják na odpočinku opět dostal do zájmu diváků.

Společně s producentem Johna Wicka – Stephenem Hamelem – natáčí sci-fi drama Passengers a nyní se šušká o tom, že do budoucna spojí síly ještě pro film Replicas. O co půjde? Keanu Reeves si zahraje významného neurologa, který během tragické dopravní nehody ztratí rodinu a následně využije vlastní schopnosti, aby své nejbližší vrátil zpět mezi živé. Tím se však dostane do křížku s policií, vládou a zákony vědecké komory, kteří něco podobného striktně zakazují. Zatím není jasné, v jaké době se bude film odehrávat, ale počítejte nejspíš s blízkou budoucností. Hovoří se o tom, že by se hlavní hrdina měl vydat do alternativní minulosti a tím neblahým událostem předejít.

Keanu-Reeves
Padesátiletý Keanu Reeves zažívá velmi povedené období

Co se týče vzniku snímku, tak plán je v nejbližší době najít silného sponzora, aby se začalo natáčet už na jaře příštího roku. Zajímavostí je, že jedním z producentů filmu bude i Lorenzo di Bonaventura, který s Reevesem spolupracoval na trilogii Matrix a také třeba na skvělém Constantineovi z roku 2005. K celé situaci okolo Replicas se vyjádřil následovně: „S Keanu Reevesem jsem spolupracoval už na dvou velkých projektech a pokaždé jsem byl ohromen jeho schopností vnést do sci-fi žánru naprosto přirozeně něco lidského a uvěřitelného. Ohromně se těším náš další společný projekt, ve kterém se dozvíme, co všechno je člověk schopen udělat pro záchranu svých milovaných.“

Scénář k Replicas má na triku Chad St. Johnson a režisérského postu se ujme Tanya Wexlerová (skvělá oddechovka Vrtěti ženou z roku 2011). Těšíte se na další filmový zářez „znovuzrozené“ herecké hvězdy?