Avengers: Age of Ultron – James Spader se rozhovořil o postavě Ultrona

Fanouškům komiksů a Marvelu se včera po ránu na chvíli zastavilo srdce, když zjistili, že během noci byl na internet vypuštěn první trailer na Avengers: Age Of Ultron, jež měl spatřit světlo světa až za týden, během premiéry dalšího dílu Agents Of S.H.I.E.L.D. Každopádně ruku v ruce s tím jsme se mohli pokochat pohledem na brnění Hulkbuster, či na samotného Ultrona.

Celý trailer k nám promlouval velice temným hlasem samotný Ultron, kterého dabuje James Spader. Sám za sebe musím říct, že mi to občas opravdu nahnalo husí kůži a už teď se nemohu dočkat filmu. Už ze samotné ukázky je vidět, že tento díl bude temnější a více propletenější než kterýkoli jiný film od Marvel Studios. A za to vše může Ultron.

Concept art Ultrona.
Concept art Ultrona.

James Spader se pro TotalFilm rozhovořil právě o postavě, která bude hlavním padouchem v nadcházejícím pokračování Avengers.

„Ohledně Ultrona je tu jeden takový velice vtipný aspekt, který mě vlastně vytáhl od prvního rozhovoru, co jsem měl s Jossem Whedonem. V mnoha ohledech je Ultron dítě, protože je to zcela nová bytost, která teprve začala žít. Ale přesto, hlavně díky umělé inteligenci, má neuvěřitelnou schopnost poznání. Je to vlastně velmi silné a inteligentní dítě.“

Kromě toho porovnal Spader postavu Ultrona s Raymondem „Redem“ Reddingtonem ze seriálu The Blacklist, kterou také ztvárňuje.

„Ultron má velice náhlé obraty v některých scénách. Zničehonic otočí o 180 stupňů. Red není psychopat, zato Ultron je. Ultron je opravdový blázen!“ (v originále to zní lépe, říká o něm, že: He is really batshit crazy!)

Rozhodně je na co se těšit. Tohle „dítě“ hodně zamotá hlavy všem Avengerům a celému Marvel Univerzu. Už teď si myslím, že tenhle film změní vše, co se doposud událo v MCU.