Já, legenda se dočká rebootu. Bez Willa Smithe

Will Smith ve filmu Já, legenda (2007).

Na přelomu roku 2007 a 2008 prolétlo světovými kiny postapokalyptické drama Já, legenda. Will Smith se pod režijní taktovkou Francise Lawrence stal „posledním“ žijícím člověkem na planetě Zemi a musel se vypořádat s vraždícími zombíky i smrtícím virem. Vcelku povedený snímek vydělal slušné peníze (585 milionů dolarů) a jeden čas se dokonce hovořilo o dvojce. Já, legenda 2 však dostalo stopku. Místo sequelu se pojede úplně od začátku.

Will Smith ve filmu Já, legenda (2007).
Will Smith ve filmu Já, legenda (2007).

Ne všichni ví, že Já, legenda původně vychází z knižní adaptace slavného autora sci-fi hororů Richarda Mathesona. Filmová zpracování vznikla už v letech 1964 a 1971 a poslední verze s Willem Smithem jako dr. Robertem Nevillem poněkud rozhněvala fanoušky populární předlohy. V knize se totiž hlavní hrdina střetává nejen se zombie, ale třeba i s upíry a příběh má trochu větší hororový nádech. Je dost dobře možné, že právě tímto směrem si vydá plánovaný reboot, jehož scénář má na starosti Gary Graham.Ten původně napsal nerealizovaný sci-fi scénář A Garden at the End of the World, kterého si všimli lovci talentů u Warnerů a Graham následně dostal za úkol příběh přepsat a vida, reebot Já, legenda je na světě. Zajímavostí je, že Gary Graham pracoval původně v Apple obchodu v New Yorku a až poté, co nahrál několik svých prací na internet, dostal se do hledáčku samotného Hollywoodu.

V nové verzi klasického dobrodružství se však už neobjeví Will Smith. Bude zajímavé prodírat se diskuzemi, koho by si fanoušci přáli do role posledního žijícího člověka. Co myslíte vy? Podělte se o váš názor v komentářích pod článkem.