Ghostbusters 3: Reboot s ženami v hlavních rolích

Po letech nejrůznějších dohadů a spekulací to konečně vypadá, že se dočkáme třetího dílu Krotitelů duchů, ovšem v jiném balení, než jsme čekali.

Ivana Reitmana, otce původních snímků, již nebavilo dále čekat, jak se to s případným dalším snímkem vyvine a od projektu odstoupil. Mezi kandidáty na jeho náhradu byli Phil Lord a Chris Miller (oba Lego příběh), ale ti nakonec tuto nabídku taktéž odmítli. Už to opět vypadalo, že se režiséra ještě pár let nedočkáme, ale to se změnilo. Na režisérskou židli nakonec usedne (zatím ještě neoficiálně) Paul Feig, který stojí za snímky Ženy sobě nebo Drsňačky. Do svého nového projektu přibral scénáristku  Drsňaček, Katie Dippold.

paul_feig

Feig v nedávném rozhovoru pro Entertainment Weekly naznačil, jakým směrem se bude jeho film ubírat.

„ Nejradši pracuji s vtipnými ženami. Říkal jsem si, jaké by to bylo, kdybych do hlavních rolí obsadil jen samé ženy. Moje mysl explodovala: to by byla sranda. Dále jsem se zamyslel na tím, zda to celé neudělat nové. Nevrátí se to do světa, který existoval dříve. Co kdyby se to odehrávalo v současnosti, kde na duchy nikdo nevěří?“

Feig dále tento svůj postoj zakládající si na rebootu celé značky podpořil tímto tvrzením:

„První díl miluju tak moc, že bych opravdu nerad udělal něco, co by pošpinilo vzpomínku na něj. Prostě to cítím tak, že je nutný restart, protože pak můžeme mít novou dynamiku a ubírat se novým, neokoukaným směrem. Chci, aby technické vymoženosti protagonistů snímku vypadaly mnohem stylověji. Chci, aby to bylo vážně strašidelné a chci, aby se to odehrávalo v našem současném světě, který nic podobného nezažil. Lidé by si ve filmu při spatření duchů řekli: „Pane Bože, co se to děje?“

Co se hvězd předchozích dílů týče, tak je Feig přivítá s otevřenou náručí a napíše pro ně postavy, pokud budou mít zájem se na projektu zúčastnit. Mohli bychom tak vidět návrat Billa Murrayho, Dana Aykroyda, Ernieho Hudsona a možná bychom se dočkali i hereckého návratu Ricka Moranise, který po smrti své ženy pověsil svou kariéru na hřebík, aby se mohl věnovat své rodině.

Zatím se neví, kdo by ženské role obsadil, ale už se samozřejmě vyrojilo velké množství spekulací a tipů. Mezi kandidátky patří Aubrey Plaza, Amy Poehler, Rashida Jones. Také je více než možné, že Feig vybere nějakou herečku, s kterou již pracoval. V takovém případě bychom se dočkali například Melissy McCarthy, Kristen Wiig nebo Rose Byrne. Možná dá režisér na slova Billa Murrayho, který jmenoval mezi svými favoritkami Emmu Stone nebo Lindu Cardellini. Možností, jak vytvořit ženský tým, je spousta.

Na oficiální potvrzení režie i hereckého obsazení si musíme počkat, ale jedno je jisté. Reboot a zaměření se na ženské hrdinky může být originálním a svěžím nápadem nebo obrovským průšvihem. Bude dost záležet na tom, jaký scénář Katie Dippold Feigovi dodá. Její předchozí díla moc velkou díru do světa neudělala a takové Drsňačky byly oblíbeným terčem kritiků. Ovšem třeba se jí scénář k novým Krotitelům povede, bylo by to zajisté zbožné přání všech fanoušků série.