Dwayne Johnson v Pobřežní hlídce

Nebudu lhát. Za mých mladých let jsem hltal televizní Pobřežní hlídku a nestydím se za to. Hloupoučké a dokola opakující se příběhy sice postrádaly asi tak všechno, co si dnes představím pod pojmem „kvalitní podívaná“, ale moc zábavnějšího toho v televizi tenkrát neběželo. Samotný seriál skončil už před mnoha lety, a proto si někdo v Hollywoodu asi řekl, že je čas na filmový restart.

Dwayne Johnson jako Hercules
Dwayne Johnson jako Hercules

Upřímně se není čemu divit. Vzpomeňme na trefu do černého v podobě 21 Jump Street a něco podobného by jistě chtěli producenti od studia Paramount zopakovat i s Baywatch. Scénáristé Sean Anders a John Morris (Millerovy na tripu) se chystají prosadit i jako režiséři, a i když zatím není na stole kompletní scénář nebo konečné datum premiéry, tak mají tito dva mladíci jedno velké eso v rukávě. Tím není nikdo jiný než silák Dwayne Johnson.

Tento bývalý wrestler a jeden z nejoblíbenějších (a zároveň nejvíce vydělávajících) herců současnosti prý ztvární hlavní roli v nadcházející Pobřežní hlídce. Možná vás napadne, že si logicky střihne postavu Mitche Buchannona, kterého hrál dříve David Hasselhoff, ale žádné takové oficiální potvrzení není. Těžko říct, jestli ve filmu uvidíme úplně nové charaktery, ale jestli se alespoň malých cameo rolí nedočká již zmíněný Hasselhoff či Pamela Anderson, budou mít tvůrci na krku nejeden rozhněvaný fanouškovský komentář.