Dave Bautista se postaví Jamesi Bondovi

Několikaměsíční hledání důstojného protivníka Daniela Craiga je u konce. A dopadlo skvěle. Záporáka jménem Hinx si zahraje jeden z hrdinů letošního hitu Strážci Galaxie Dave Bautista. Bond 24 tak získává další kladné body.

Dave-Batista-Guardians-of-the-Galaxy-Drax
Dave Bautista ve své zatím nejslavnější roli

„Kdokoliv získá tuto roli, bude mít několik akčních scén s Danielem Craigem a kromě toho se objeví také v několika řidičských sekvencích. Budeme zvažovat bývalé profesionální sportovce a zároveň hledáme někoho neobvyklého… cílem je najít dalšího Oddjoba nebo Jawse – postavu tak odlišnou od všeho, co tu doposud bylo, že se okamžitě stane ikonou této série,“ takto se vyjádřil člen produkčního týmu Bonda 24. Jako by již v té době popisoval Davea Bautistu.

Hvězda wrestlingu se tak zapojí do dalšího projektu s jistým komerčním úspěchem. Strážci Galaxie se zařadili na třetí místo nejúspěšnějších marvelovek, každé další pokračování osudu agenta 007 má diváckou odezvu předem zajištěnou. Pětačtyřicetiletý zápasník tak má nejlepší možné předpoklady k tomu stát se dalším Dwaynem Johnsonem. Ten je sice o tři roky mladší, hereckou kariéru má ovšem o poznání bohatší.

O postavě Hinxe (jméno je oficiálně potvrzené, ale z produkce se ozývají hlasy, že se může změnit) toho zatím mnoho nevíme, jisté však je, že rozhodně nebude mít nedostatek síly. Bautista bude muset kvůli roli podstoupit intenzivní nácvik bojových scén, kaskadérský trénink a také lekce řízení.

Natáčení začne 6. prosince tohoto roku, do kin se pak film chystá o jedenáct měsíců později. Režie se opět ujme Sam Mendes, kromě Daniela Craiga se vrátí například Ralph Fiennes, Naomie Harris nebo Ben Whishaw.