Christian Bale by přece jen mohl ztvárnit Steva Jobse

Film o Stevu Jobsovi ještě ani není potvrzen a už se o něm stihlo napsat víc než o většině filmů v současné distribuci. Okolo projektu se točí největší filmařská jména. Jisté je, že scénář je již napsaný, takže autor skvělého Moneyballu nebo The Social Network Aaron Sorkin jen čeká, s kým nakonec bude spolupracovat. Bude jedním z těch lidí Christian Bale?

christianbalestevejobs-618x400

Ex-Batman má stále dostatek nabídek, takže získat ho pro biografický snímek o zakladateli Applu by určitě dalo produkci zabrat, ovšem vyjednávací pozice bude výrazně silnější díky potvrzení, že režie se ujme Danny Boyle. Ten vystřídal původně dosazeného Davida Finchera. Po Fincherově odstoupení se o projekt začal zajímat právě Boyle spolu s Leonardem DiCapriem. Druhý jmenovaný tento měsíc oficiálně oznámil, že se na zatím nepojmenovaném filmu nijak podílet nebude. Danny Boyle by tím pádem využil původní Fincherovu volbu a do role Steva Jobse angažoval právě Christiana Balea. Uf, snad se nestane něco ve smyslu „Bale odstupuje, režie se ujímá DiCaprio, který bude hrát i hlavní roli“.

Ať už bude štáb složen z jakýchkoliv jmen, jisté je, že o projektu ještě hodně uslyšíme. Loňský jOBS totiž rozhodně nebyl důstojným zpracováním života nejznámějšího technologického vizionáře, a to i přes nepřehlédnutelnou snahu Ashtona Kutchera.