X-Men: Apocalypse zakončí trilogii

První třída, Budoucí minulost a Apocalypse. Trilogie, která určitě nebude mít chybu. První dva filmy už jsou za námi a musíme říci, že dopadly na výbornou. Simon Kinberg odhalil, že ve třetím dílu, v Apocalypse, se dočkáme nových postav, které nám jsou poměrně známé.

Je vůbec někdo, kdo by se na nové X-Meny netěšil?
X-Men: Budoucí minulost

Simon Kinberg si nedávno dal trošku oraz od práce na scénáři k X-Men: Apocalypse a natočil video Q&A (otázky a odpovědi) pro Yahoo! Movies UK. Už nějaký čas víme, že příběh se bude odehrávat v roce 1980 a budou v něm mladí mutanti, které jsme mohli vidět v předchozím dvou dílech. Kinberg odhalil, že se jedná o závěr trilogie, kde budou vystupovat právě tyto charaktery.

„Hlavním záměrem Apocalypse je dokončit trilogii, kterou jsme začli s První třídou – dokončit příběhy mladé Raven, mladého Hanka, mladého Charlese a Erika. Budou tu také nové postavy, které jsme neviděli… nikdy… bude to ale dokončení toho, co jsme začali právě v První třídě.“

Pokud Apocalypse ukončí trilogii, můžeme se ptát, co bude s filmovou franšízou poté? Vrátí se Simon Kinberg a Bryan Singer zpět k originálním X-menovských postavám, nebo začnou celou sérii od začátku?

Ještě se vrátil k nejnovějšímu dílu, k Budoucí minulosti, která vlastně změnila skoro vše.

„Změnili jsme kompletně časovou osu X-Menů, takže X-Men 1,2 a 3, dokonce i Wolverinea. Jean Grey tedy neumřela v Posledním vzdoru, taktéž Scott. Mnoho dalších věcí bylo změněno.“

V další otázce Kinberg odhalil, že tedy budou muset přeobsadit postavy jako Jean Grey, Cyclop nebo Storm, protože Apocalypse se bude odehrávat v roce 1980 a tudíž budou postavy o mnoho mladší, než si je pamatujeme z prvních třech dílů. Kinberg také naznačil, že bychom se mohli dočkat třeba Scarlet Witch, Cablea a Psylockea.

Toho vše se dočkáme až 27. května 2016, kdy film v režii Bryana Singera vstupuje do kin.