Trailer #2: Seventh Son (2015) – Kouzlící Jeff Bridges vs. královna Julianne Moore

Studia Legendary Pictures a Universal Pictures stojí za vznikem nového fantasy snímku, na nějž nyní dávají možnost nahlédnout pod pokličku skrze trailer a plakát.

Již dávno neplatí, že fantasy je jen jakýmsi okrajovým žánrem, který nelze brát moc vážně. Čím dál tím více herců a hereček z první ligy má potřebu si tento velmi specifický druh filmového umění vyzkoušet. Ostatně není se čemu divit, velký rozpočet, který jde s těmito snímky ruku v ruce, také slibuje velký honorář.

Jeremy Irons učil kouzlům draků v Eragonovi, Charlize Theron trápila hlavní protagonisty ve Sněhurce a lovci a Angelina Jolie dokazovala ve filmu Zloba – Královna černé magie, že travička Růženky není zase tak úplně zlá. Není proto divu, že svodům kouzel, magických zvířat, velkých bitev a podceňovaných hrdinů neodolali ani další herci vlastníci Oscara.

Seventh son můžeme vidět dokonce dva držitele nejvýznamnějšího hereckého ocenění, Julianne Moore a Jeffa Bridgese. Film režíruje Sergej Bodrov, který zatím v západním světě moc známý není. Ovšem již měl možnost ukázat, že se s ním musí počítat. Jeho díla Kavkazský zajatec (1997) a Mongol- Čingischán (2008) byla nominována na Oscara v kategorii nejlepší zahraniční snímek. Z hereckého ansámblu vyniká kromě již zmíněných herců Kit Harrington, kterého všichni známe jako nic nevědoucího Johna Snowa z Hry o trůny.

seventh_son_ver9_xlg

Seventh Son je adaptace knižní předlohy Učeň: Lovec duchů, kterou napsal Joseph Dealney. V době, kdy je svět v úpadku a magie slábne, hledá člen mystického řádu (Jeff Bridges) hrdinu Sedmého syna s neuvěřitelnými schopnostmi, který má podle proroctví zachránit svět. Jak už tomu v takových příbězích bývá, oním hrdinou je bojem nezkušený a magií dosud nepolíbený mladý farmář (Ben Barnes). O rychlé ukončení života těchto dvou protagonistů se pokouší zlá královna (Julianne Moore), která buduje armádu nadpřirozených vrahů a monster, pomocí kterých chce samozřejmě ovládnout svět.

Trailer nabízí přesně to, co bychom od podobného snímku očekávali. Je plný akce, mystických tvorů, náznaků velkolepých bitev a srdceryvných proslovů. Sice to po vizuální stránce nevypadá úplně špatně, ale chybí tomu zkrátka něco nového, nějaká přidaná hodnota. Většina scén se totiž nápadně podobá těm, které jsme měli možnost vidět v řadě jiných snímků podobného rázu. Doufejme, že se z toho nestane jen další průměrný snímek plný klišé.

Seventh Son má premiéru šestého února 2015.

httpv://www.youtube.com/watch?v=TXiNkOjM7oM