Trailer #1: Serena (2014) – Jennifer Lawrence a Bradley Cooper opět spolu

Dánská režisérka Susanne Bier, která se může pyšnit Oscarem za zahraniční snímek Lepší svět, vsadila tentokráte na dvě osvědčené ikony současného Hollywoodu. Do dvou ústředních rolí svého nejnovějšího počinu Serena totiž obsadila Bradlyeho Coopera a Jennifer Lawrence.

Není to však poprvé, co se tito dva herci spolu setkali na stříbrném plátně. Poprvé jsme je spolu mohli vidět ve filmu Terapie Láskou. Kritici si snímek zamilovali a odměnili se oběma hlavním aktérům nominací na Oscara, kterou dokázala Jennifer Lawrence využít. Jejich další setkání bylo ve Špinavém triku, které jim opět přineslo (tentokráte však nevyužité)nominace. Dá se tak předpokládat, že třetí setkání těchto herců může také skončit úspěšně.

Serena je filmová adaptace knižního románu stejného názvu, jehož autorem je Ron Rash. Děj se odehrává v horách v severní Carolině během dvacátých let dvacátého století. Serena a George Pembertonovi zde převezmou pilu a snaží se zde rozjet velký byznys. To je však narušeno objevem Sereny která zjistí, že její životní láska Geroge je otcem utajovaného dítěte. To se Sereně, která sama děti mít nemůže, moc nelíbí a svůj hněv zaměří na matku Georgova  syna.

Angažování puntičkářské režisérky Susanne Bier, která se vyžívá v zachycování rodinných dramat a hlubokých psychologií postav slibuje zajímavý zážitek. Trailer obsahuje několik napínavých momentů, a slibuje více než prosté komorní drama. Film Serena by mohl být jedním z černých koní, kterých však zajisté uvidíme v tomto i dalším roce dost.

Serena má premiéru 24. října ve Velké Británii, projekce v dalších zemích budou následovat hned poté.

httpv://www.youtube.com/watch?v=-wFHiZHZVaU