The Great Wall: Heisenberg vs. Jason Bourne?

Zhang Yimou, který je známý díky akčním čínským snímkům jako Hrdina nebo Klan létajících dýk, sice stále nejvíce spolupracuje s herci ze své rodné země, ale občas udělá výjimku. V Květech války se jedné z hlavních rolí zhostil Christian Bale a zdá se, že i v nejnovějším snímku tohoto režírujícího milovníka asijského bojového umění uvidíme nějakého představitele západní kultury.

Podle spekulací by se oním představitelem mohl stát Matt Damon, kterého si všichni zajisté pamatujeme jako Jasona Bourna. Navíc podle zatím nepotvrzených informací uvažuje o účasti na tomto projektu Bryan Cranston, jehož životní rolí (třikrát oceněnou Emmy) byl umírající Walter White v Breaking Bad.

Příběh The Great Wall by se měl, jak už název napovídá, zabývat Velkou čínskou zdí, která byla stavěna v patnáctém století na obranu proti velice invazivním Mongolům. Na této stavbě se podílí skupina britských válečníků, kteří zjišťují, že zeď není jen na obranu proti Mongolům, ale také proti něčemu daleko horšímu.

O postavách dvou zmíněných herců se moc zatím toho neví, ale šušká se, že spolu moc kamarádit nebudou a mohlo by dojít ke konfliktu mezi nimi. To by určitě byl více než zajímavý střet. Pokud by například Cranston sehrál ne úplně kladnou postavu, bylo by to zajisté ku prospěchu celému snímku. Tento osmapadesátiletý herec dokázal, že má charismatu na rozdávání a rovina antihrdiny mu sedí nejvíce. Ovšem všechno to jsou fámy, na plátně to může se vztahem mezi těmito dvěma postavami vypadat úplně jinak.

Scénář mají na starosti Edward Zwick (Láska a jiné závislosti) a Marhall Herskovit (Poslední samuraj). Premiéra snímku zatím není stanovena, ale je jisté, že to bude někdy v roce 2016.