Star Wars: Dostane Obi-Wan svůj vlastní film?

Zatímco J. J. Abrams natáčí svoji sedmou epizodu Hvězdných válek, v zákulisí probíhají diskuze o možných spin-offech z tohoto filmového světa. Díly nové trilogie vezmou kina útokem v letech 2015, 2017 a 2019 a sudé roky by měly vyplnit právě vedlejší filmy některých populárních hrdinů slavné ságy (Yoda, Han Solo, Boba Fett, aj.). Podle několika internetových zdrojů však dojde i na legendárního Obi-Wana Kenobiho.

Na fanouškovské stránce MakingStarWars.net si redaktoři pohrávají s myšlenkou samostatného filmu Obi-Wana. Studio Disney a LucasFilm prý už mají tento příběh v předprodukčním procesu. Tato myšlenka vychází i z oficiálního hlasování o oblíbenosti postav Hvězdných válek, ve kterém zvítězil právě Obi-Wan, před Darth Vaderem, Hanem Solem nebo Žvejkalem. Jedna věc jsou spekulace, druhá věc je realita. Zatím bohužel nevíme, o čem plánované spin-offy budou, ale režiséři, kteří je natočí, budou Gareth Edwards (Godzilla) a Josh Trank (Kronika).

Do své oblíbené role by se mohl vrátit Ewan McGregor
Do své oblíbené role by se mohl vrátit Ewan McGregor

Zdroje MakingStarWars.net komentují situaci následovně: „Slyšeli jsme od několika lidí, že se už začalo pracovat na filmu o Obi-Wanovi. Spin-offy se měly původně držet dál od Sithů a Jediů, ale vzhledem k obrovské popularitě právě tohoto slavného rytíře Jedi, tým uměleckých vývojářů spolupracuje se scénáristy a snaží se vytvořit nějaké concept-arty pro jeho samostatný film.“

Uvidíme, jak to všechno dopadne. Teoreticky by se mohl do své role vrátit Ewan McGregor, který už několikrát veřejně prohlásil, že by si Obi-Wana s radostí opět zahrál. Dokonce se jeden čas šířila zpráva, že tohoto skotského herce uvidíme i v očekávané nové trilogii Star Wars – jako ducha Síly, samozřejmě. Jeho postava se objeví rovněž v animovaném seriálu Star Wars Rebels (děj bude zasazen do doby mezi Pomstu Sithů a Novou naději).

Zajímal by vás spin-off Obi-Wana Kenobiho, nebo byste dali přednost jinému z hrdinů?