Quentin Tarantino povede vlastní kino

New Beverly je rodinné kino v Los Angeles. Tedy bylo rodinné, nyní jeho řízení přebírá filmový maniak Quentin Tarantino. Ten byl již v Beverly zainteresován finančně, na jeho chodu se ovšem nepodílel. To se mění.

tarantino-xx-blu-ray-poster-449x600

Důvodem, proč se známý režisér rozhodl pro aktivní vstup do provozu jednoho z nejznámějších kin, je jeho láska k celuloidu. Dosavadní ředitel Michael Torgan se totiž nedávno rozhodl pořídit digitální projektor. Ten ale neposkytuje takovou kvalitu, a to je něco, co Quentin Tarantino jen těžko snášel. V praxi to vypadalo tak, že klasické snímky se promítaly stále na klasickém 35 mm filmu, zatímco novinky už digitálně. Tarantino ale jako svůj první čin digitální projektor vyhodil.

Tento krok způsobí, že kino nebude téměř vůbec promítat nové filmy, jelikož Hollywood už s pětatřicítkami nepracuje. Naštěstí sám Tarantino má obrovskou sbírku nejrůznějších filmů, takže o program New Beverly se nikdo bát nemusí.

new_beverly_cinema_django_unchained_quentin_tarantino

„Michael pořídil digitální projektor z jednoduchého důvodu, a to že New Beverly je určen nejen starším snímkům, ale také těm novým uvedeným v druhé vlně. Takže pokud si Frances Ha povede dobře v klasické distribuci, za měsíc nebo dva ho uvede New Beverly spolu s něčím podobným. Ale společnosti, které produkují takové snímky už nevyrábějí celuloidové verze. Proto jsem si řekl „Seru na ně“. Chci, aby mladí filmaři chtěli mít svůj film uveden v New Beverly tak moc, že si vyžádají takovou kopii jako součást dohody s Magnolia, Roadside Attractions, nebo kýmkoliv jiným. Musíte mít celuloidovou kopii, abychom vás mohli přehrát v New Beverly! Neplatíte mi ani hovno, akorát mě obíráte, ale to je jediná věc, kterou můžete dělat!¨

Tohle byla věc, která mě donutila říct, že nyní je čas to udělat. Chci, aby New Beverly bylo baštou 35mm filmů. Chci, aby si za něcím stálo. Když uvidíte film v programu New Beverly, nebudete se muset ptát, jestli je promítán digitálně nebo v pětatřicítce. Víte, že to bude druhá možnost, protože je uveden v New Beverly.“

Takové je osobité vyjádření samotného Tarantina. Jelikož 35 mm vyžaduje jiný postup při natáčení, manipulaci, skladování i promítání, tak zmíněné společnosti jako Magnolia se s tímto kinem na spolupráci neshodnou. Popravdě divákům v LA závidím, že se někdo tak ochotně stará o jejich filmový zážitek. New Beverly je podle všeho ve správných rukou jednoho z největších filmových nadšenců.