Prometheus 2 bez vetřelce?

V prvním dílu Promethea diváci zaplesali nad přítomností vetřelce, i když šlo jen o jeho nevyvinutého předchůdce, spíše takový prototyp. Ovšem jak se zdá, oblíbeného slizouna s kyselinou místo krve se v pokračování Promethea nedočkáme.

Když vznikl před dvěma lety snímek Prometheus, za kterým stál duchovní otec Vetřelce Ridley Scott, veřejnost měla obrovská očekávání. Zčásti proto, že doufala v návrat po stěnách lezoucího mimozemského tvora. Snímek svou kvalitou sice zůstal za očekáváními, ale vetřelce jsme se nakonec (na pár vteřin) dočkali. Ovšem v případě pokračování to s jeho výskytem vypadá více než bledě.

Při rozhovoru pro Yahoo UK, který se primárně týkal Scottova nadcházejícího historického velkofilmu EXODUS: Bohové a králové, totiž došlo i na otázku, zda v druhém dílu Promethea uvidíme hlavního antagonistu kultovní sci-fi ságy. Na to britský režisér odpověděl tak, že je vetřelec po čtyřech filmech (a dvou dílech AvP, které však v rozhovoru zapomněl uvést) již vyčerpaným tématem, které by se pouze opakovalo a nenabídlo by nic nového. Dále uvedl, že v případě pokračování svého nejnovějšího počinu ze žánru sci-fi se otevírá tolik nových a zajímavých cest, kterými se může snímek ubírat a není proto nutné hrát pořád dokola tu starou písničku. Uvidíme, zda dá Scott za pravdu svým slovům, ale určitě se najde početný tábor fanoušků, který absenci svého oblíbence jistě opláče.

Prometheus 2 bude mít premiéru čtvrtého března 2016. Z hereckého obsazení byl zatím potvrzen návrat dvou protagonistů z prvního filmu – Michaela Fassbendera a Noomi Rapace.