Kdy budeme potřetí cvičit draky?

Jak vycvičit draka 2 je bomba. Minimálně co se týče komerčního hlediska. Předevčírem studio DreamWorks oznámilo, že jejich aktuální animované dobrodružství vydělalo celosvětově přes 600 milionů dolarů, čímž překovalo tržby prvního dílu. Premiéra plánovaného třetího pokračování se však trochu nečekaně odkládá.

Původně se totiž počítalo s tím, že studio bude chtít dovršit dračí trilogii nejdéle v polovině roku 2016. Nyní se datum mění a to na 9. června 2017. Není zcela jisté, co stojí za tímto přesunem, ale můžeme se opatrně domnívat, že tvůrci chtějí protentokrát zapracovat i na kvalitním scénáři a vyváženějším příběhu. Jak vycvičit draka 2 byla vlastně „jenom“ taková větší a velkolepější jednička, která se stala jasným králem svého žánru a v letošním roce se ještě stihla dostat mezi deset nejvýdělečnějších snímků vůbec. Uvidíme, zda červnový termín premiéry vydrží, protože přibližně v této době půjde drakům po krku poměrně silná konkurence.

Škyták a Bezzubka si mohou hrdě pogratulovat - 600 milionů z celosvětových kin je opravdu skvělý výsledek
Škyták a Bezzubka si mohou hrdě pogratulovat – 600 milionů z celosvětových kin je opravdu skvělý výsledek

V létě 2017 se totiž konečně dočkáme mj. spin-offu Hledá se Nemo s názvem Finding Dory (premiéra 17. června) a své budou chtít říct i animované lego postavičky v The Lego Movie 2 (premiéra 26. května). Souběžně s Dory odstartuje i nový snímek Shanea Blacka – The Nice Guys. Uvidíme, jak to všechno dopadne a jestli náhodou ještě neproběhne nějaká rošáda s náhradními termíny.