Další týmovka od DC dostane svůj film

Zdá se, že komiksové adaptace z kin jen tak nezmizí. Poslední oznámený projekt od DC, který dostal od Warner Bros. zelenou, zaměří svou pozornost na záporné postavy a jejich spolupráci – Suicide Squad.

O obsazení filmu ani datu premiéry zatím nic není známo, ale podle spekulací by měl na režisérskou židli usednout David Ayer. Ten má především zkušenosti s žánrem krimi, pod jeho taktovkou vznikly snímky Training day nebo Patrola. Jeho poslední snímek Fury s Bradem Pittem v hlavní roli teprve do kin dorazí. Scénář měl původně napsat Justin Marks (Street Fighter: Legenda z Hong Kongu), ale to zatím oficiálně potvrzeno nebylo, takže by to ve finále mohl být klidně někdo jiný.

0a182e79defd7c2d7240a852c8d3d046

Suicide Squad (známá také pod označením Task Force X) je skupina odsouzenců, kterým byla nabídnuta možnost na zmírnění trestu, pokud budou plnit nebezpečné mise pro vládu. Dostávají mise, jejichž plnění často vyžaduje nemorální rozhodnutí. Tento tým má na starosti Dr. Amanda Waller, která si vysloužila přezdívku Zeď. Členové Suicide Squad jsou při plnění misí důkladně monitorováni a v případě neposlušnosti či nebezpečného chování jsou zabiti. Mají totiž v sobě čipy se zabudovanou výbušninou, která je samozřejmě řízená na dálku doktorkou Wallerovou. Touto jednotkou prošlo několik padouchů, patřili do ní například Batmanovi staří známí Deadshot a Jokerova milenka Harley Quinn, dále pak King Shark, Captain Boomerang nebo Killer Frost.

Angažování antihrdinů bude určitě příjemná pauza od všech dušínovských superhrdinů zachraňujících svět. Ostatně producent tohoto filmu Dan Lin naznačil, že by jeho finální podoba mohla být v podobném stylu jako Tucet špinavců, což je určitě dobrá zpráva.