Další díly Terminátora uvidíme v letech 2017 a 2018

Poté, co studio Paramount Pictures zveřejnilo datum premiéry prvního dílu nově vznikající trilogie, Terminator Genisys (1.7.2015), došlo i na další díly.

První pokračování uvidíme 19.5.2017 a druhé 29.6.2018. Už teď je jisté, že oba snímky budou mít těžkou konkurenci v podobě animovaných snímků. Druhý díl nového Terminátora bude mít totiž premiéru o týden později než pokračování hitu Lego příběh a tak se dá očekávat tuhý boj o první místo v návštěvnosti. Soupeřem třetího dílu bude zatím nejmenovaný projekt od krále (i když slábnoucího) animáků, Pixaru. Nově vznikající film od studia s maskotem skákající lampy sice uvidíme o dva týdny dříve, ale je jasné, že jeho případná kvalita by se podepsala na (ne)návštěvnosti třetího dílu Terminátora.

Na režisérskou židli v případě Terminator Genisys usedl Alan Taylor, který má zkušenosti především s televizními produkcemi. Byl režisérem několika dílů oblíbených seriálů Hra o trůny, Řím, Ztraceni nebo Impérium – Mafie v Atlantic city. Avšak již měl možnost zanechat svůj rukopis i na velkorozpočtovém snímku, režíroval totiž Thor: Temný svět. Scénář napsali Laeta Kalogridis (Prokletý ostrov) a Patrick Lussier (Drive angry).

Do filmu byli obsazeni Jason Clarke (Úsvit planety opic), Emilia Clarke (Daenerys z Hry o trůny), Jai Courtney (Divergence, Smrtonosná past: opět v akci), J.K. Simmons (Jonah J. Jameson ze Spider-mana), Dayo Okeniyi (Nekonečná láska), Byung Hun Lee (G.I.Joe) a Matt Smith (Doctor Who). Ovšem nejvíce diváky zajisté potěší návrat Arnolda Schwarzeneggera, jehož T-800 je pro sérii takovou ikonou, jako Darth Vader pro Star Wars.

O příběhu se zatím moc neví, ale bylo nastíněno, že půjde o boj mezi Skynetem a Johnem Connorem. Určitě také uvidíme Johnovu matku, kterou ztvární Emilia Clarke. Bude se tak pravděpodobně jednat o další restart série a nové pojetí původních snímků.

S universem Terminátora to vypadalo více než bledě. Poslední díl Terminor Salvation měl při nákladech více než 200 milionů dolarů zisk okolo 370 milionů. To se na první pohled nezdá zas tak špatné, ale podle nepsaného pravidla by si snímek měl vydělat dvojnásobek svého nákladu, aby skončil v zelených číslech. A to se u čtvrtého dílu boje proti robotům nestalo. Společnost Halcyon, která stála za tímto snímkem, se dostala do finančních potíží a došlo to tak daleko, že zkrachovala. Práva na univerzum ze všech čtyř filmů koupily společnosti Annapurna Films a Skydance Production. Nově vznikající filmy má na starosti studio Paramount Pictures, které však s dvěma zmíněnými studii na snímcích spolupracuje a může tak užívat jejich práva.