Charlie Hunnam je král Artuš

O nové filmové adaptaci jedné z nejslavnějších historických legend – krále Artuše – se hovoří už nějakou dobu. Režisér Guy Ritchie jeden čas dokonce mluvil o šestidílné sérii, ale z toho nejspíš sešlo. Nejspíš i proto, že si páni producenti vzpomněli jakým komerčním i diváckým neúspěchem skončilo poslední filmové dobrodružství tohoto hrdiny. Artuš s tváří Clive Owena v roce 2004 rozhodně nepřesvědčil, šanci nyní dostane Charlie Hunnam.

Ano. Ten, který mlátil obří příšery v Pacific Rim a měl původně hrát i v Padesáti odstínech šedi. Za zmínku stojí i jeho účast ve velmi zdařilém seriálu Zákon gangu. Pro režiséra Podfu(c)ku, Sherlocka Holmese či RocknRolly je tento mladík jasnou volbou pro roli hrdinného (ovšem i zcela fiktivního) anglického středověkého panovníka. Knights of the Roundtable: King Arthur se dočkáme v červenci 2016 a kromě Hunnama se ve filmu objeví ještě další zajímavé herecké tváře.

Idris Elba a Charlie Hunnam na premiéře filmu Pacific Rim
Idris Elba a Charlie Hunnam na premiéře filmu Pacific Rim

Tou první je Idris Elba, který v poslední době platí za velmi vytíženého herce. Což je jedině dobře, protože jeho umělecký talent je zcela nezpochybnitelný. S Hunnamem se setkal už v zmíněném Pacific Rim a v příběhu krále Artuše by měl ztvárnit postavu mocného mentora, něco na způsob magického Merlina. Afroamerický čaroděj v hlubokém a temném středověku, který bude Artuše vzdělávat? S tím nemám problém, vzpomeňme na Robina Hooda s tváří Kevina Costnera, kterému při jeho zbojnických aktivitách dělal doprovod Morgan Freeman.

Castingové přípravy však ještě zdaleka nekončí a nejvíce skloňované jméno v souvislosti s ženským prvkem v příběhu je Elizabeth Olsen. Pětadvacetiletá Američanka se v posledních třech letech objevila v jedenácti filmech a její nejznámější role řadím do nové Godzilly nebo remakeu Oldboye. Bude rovněž součástí marveláckého světa jako Scarlet Witch. Tomu říkám pořádně našlápnutá kariéra. Její účast v Knights of the Roundtable: King Arthur je prozatím v jednání, ale od podepsání smlouvy jí dělí prý jen drobné detaily.